Podcast #4 – Vermogen opbouwen met indexbeleggen

Als je minder uitgeeft dan er binnenkomt, kun je met het geld dat overblijft verschillende dingen doen. Om op de lange termijn vermogen op te bouwen kun je kiezen voor indexbeleggen. Wat is dat nu eigenlijk? Ik kreeg er veel vragen over. Je hoort het in deze nieuwe podcast.

Alweer een tijdje terug vroeg ik op mijn blog wat jullie willen weten over indexbeleggen. Dank je wel voor alle leuke reacties! Ik kreeg uiteenlopende vragen van beginners en van mensen die al langer beleggen.

Hendrik Meesman

Nu kan ik zelf natuurlijk antwoord op deze vragen geven, maar nog leuker is het natuurlijk om er met een expert over te praten.

Begin deze maand ging ik daarom met mijn microfoons naar Den Haag. Daar sprak ik met Hendrik Meesman, oprichter van Meesman Indexbeleggen.

Hendrik Meesman (1966) studeerde Economie aan de London School of Economics. In de financiële sector werkte hij bij Goldman Sachs, MeesPierson en Robeco voordat hij in 2005 Meesman Index Investments oprichtte. Hij is auteur van het boek ‘Zo bouwt u een vermogen op’, schrijft artikelen voor kranten, tijdschriften en websites en is regelmatig te horen op de radio.

Vragen over indexbeleggen beantwoord

Indexbeleggen helpt je om vermogen op te bouwen voor later. Maar wat is dan het goede moment om in te stappen? Met welk bedrag moet je beginnen? Voor welke fondsen moet je dan kiezen? Kun je dat geld niet gewoon op je spaarrekening zetten? Wat gebeurt er als iedereen gaat indexbeleggen? En wat doe je als er een crisis komt…?

Nog even de kleine lettertjes

Voordat je begint toch nog een kleine disclaimer. Deze podcast maken wij ter inspiratie is en geen beleggingsadvies, omdat wij jouw persoonlijke situatie niet kennen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Voordat je begint met beleggen raad ik je sowieso aan om een buffer te hebben. Beleggen doe je alleen met geld dat je voorlopig niet nodig hebt.

Durf je het nog aan? ;-) Luister de podcast hieronder of bekijk het overzicht van alle podcasts.

 

We zijn benieuwd naar wat je van de podcast vindt. Leuk als je het ons laat weten via een reactie hieronder. Ook vragen kun je hieronder kwijt.

4 gedachten over “Podcast #4 – Vermogen opbouwen met indexbeleggen”

  1. Super tof dat je hem gevraagd hebt hiervoor Tom én dat het nog gelukt is ook!

    Ik ben recent begonnen bij Meesman nadat ik al een jaar bij DEGIRO belegde. Ik heb mijn maandelijkse inleg daar stopgezet en ga verder bij Meesman. Ook mijn partner is daar inmiddels gestart en binnenkort mijn kids ook ;-)

    Beantwoorden

Plaats een reactie