Een nadeel van een iPhone lijkt dat je je favoriete song niet als beltoon kan instellen. Via iTunes is dit wel mogelijk, maar dit is voor veel mensen vrij ingewikkeld.

Online

Op Audiko.net maak je in 3 simpele stappen online je beltoon van maximaal 30 seconden. Allereerst upload je (vanaf je computer) het nummer waarvan je een beltoon wilt maken. Dit duurt, afhankelijk van je internetverbinding, enkele minuten. Wanneer het uploaden klaar is, zie je een balk met daarin geluidsgolven. Dit is het nummer dat je zelf hebt geupload. Hoe je ringtone wordt, kies je zelf door het blauwe vakje te verslepen. Is je ringtone naar wens? Klik dan op “Create Ringtone!”. Je ringtone wordt nu gemaakt en kan je ook opslaan. Het laatste wat je moet doen is je ringtone importeren in iTunes. Na synchronisatie, staat de beltoon bij ‘instellingen > geluiden > beltoon > aangepast’.

Geen iPhone?

Je kunt bij het opslaan van je ringtone aan de linkerkant van het scherm kiezen voor een ander type telefoon. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om het bestand als .MP3 op te slaan.

Maak je eigen ringtone op de website van Audiko

Ga naar Audiko.net.