CategorieTechnologie

4 kilo kwijt en het voelt fijn!

Je zou het misschien niet zeggen, maar de afgelopen jaren ben ik steeds wat zwaarder geworden. Zo bereikte ik uiteindelijk een gewicht van 91,7 kilo. Nu ben ik aardig lang, dus er zijn voldoende centimeters om de kilo’s over te verdelen. Maar ik vond het toch wel tijd om mijn welvaartsbuikje een halt toe te roepen.

 

Lees verder

Winactie: webcamcovers

Vandaag geen tip, maar een winactie. Ik geef namelijk een aantal setjes webcamcovers weg. Dit is een klepje dat je over je webcam kan plakken. Door het schuifje te openen, werkt je webcam. Na gebruik schuif je het klepje voor jouw webcam weer dicht. Dat voorkomt ongewenste gluurders.

Lees verder

Mijn grote aankopen in 2019, want geld moet rollen

Zuinigheid kent geen tijd. Maar niet alle zuinigerds zijn natuurlijk hetzelfde. Ik geef niet veel uit aan terrasjes, uit eten gaan, verre reizen of goedkope spullen die ik niet nodig heb. Het leek me na berichten over de groei van de economie interessant om mijn grotere aankopen van 2019 op een rij te zetten. En daar schrik ik toch even van… Kijkt en huivert!

Lees verder

Geen beslagen spiegels en ruiten meer

Toen wij een aantal jaar geleden ons eerste autootje kochten, hadden we weleens last van beslagen ruiten. Niet handig en veilig, als je de weg op gaat. Daar kochten we een handig middeltje voor om op de voorruit te smeren. 

Lees verder

De beste vaatwastabletten en de ecostand

Al jaren droomde ik van een vaatwasser. Vorig weekend was het zover en kwam mijn zwager – de held- een afvoer en kraan aanleggen. Onze vaatwasser staat nu tegen de keukenmuur, met de badkamer aan de andere kant. Hop, daar ging een boor de muur in en kwam er door het gat van een aantal cm doorsnee een afvoerbuis tevoorschijn. Kraan aansluiten, vaatwasser plaatsen en gaan. Zo klinkt het wel heel makkelijk, maar het was toch een klus die ik niet zelf zo snel en goed had kunnen uitvoeren.

Lees verder

Dit gebeurt er met jouw plastic afval

Toen ik een aantal jaar geleden begon met het scheiden van afval, schrok ik. De zak met plastic verpakkingen groeide veel sneller dan het andere afval. In onze keuken staan nu dan ook twee vuilnisbakken: één grote bak voor het plastic en één pedaalemmer voor restafval. Als we geluk hebben, kunnen we één pedaalemmerzakje afval per week vullen.

Lees verder

Smeulende laptop, geluk bij een ongeluk op vakantie

Woensdag kwamen we thuis van een vakantie in Italië. Fijn daar! Maar er gebeurde ook iets minder fijns. Op één van de dagen werden we wakker met een luchtje. Zo, er is iemand flink banden aan het verbranden geweest. Zoals dat wel vaker gaat in de bergen, hing er een brandlucht. Dat kwam doordat iemand een fikkie aan het stoken was, dachten wij. Totdat Tomas zijn laptop van de bank wilde pakken…

Lees verder

Geen telefoon meer op de fiets

Nederland, het land van de regeltjes, heeft iets nieuws bedacht. Vanaf 1 juli 2019 mag je namelijk geen telefoon meer vasthouden op de fiets. Gaat deze regel ons helpen of is het te betuttelend?

Lees verder

Overboeking op zondag verwerkt?

Toen ik vorig weekend de app van mijn bank opende, zag ik ineens dat er iets was bijgeschreven. Op zondag! Een bedrag van ene Tom… Die ochtend had ik een bedrag vanaf een andere rekening overgeboekt. Maar dat dit zo snel verwerkt zou worden?

Lees verder

Digitaal minimalisme

Ontspullen, daar ben ik al een tijdje mee bezig. Wat heb ik echt nodig en wat veroorzaakt ruis? Minimalisme draait natuurlijk niet alleen om spullen, ook online kun je minimalistisch zijn. Tijd om mijn digitale gedrag weer eens onder de loep te nemen. Lees je mee?

Lees verder

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑