Overal WiFi, dankzij mijn MiFi

Minimalisme, ik ben er fan van. Maar dan wel van de versie waarbij je zo nu en dan lekker uit de band mag springen. Bij mij zijn dat gadgets. Goh, wat een verrassing, hè? Mijn nieuwe aanwinst is een MiFi. Wat is het en waarom heb ik ‘m gekocht? Zou het wat voor jou zijn? Ik zet de voors en tegens op een rij.

Wat is MiFi?

Laten we beginnen bij wat een MiFi is: een combinatie van Mobile en WiFi. Het maakt verbinding met mobiele zendmasten bij jou in de buurt en zet daarna een eigen WiFi-netwerk op. Het apparaatje doe je in je tas of broekzak en je hebt overal waar je gaat een eigen WiFi-netwerk. Alsof je het internetkastje van Ziggo onder je arm neemt en de deur uitloopt.

Waarom een MiFi?

Ik heb zelf een MiFi gekocht, omdat ik weer eens te zuinig was. Een aantal maanden geleden heb ik mijn abonnement voor 2 jaar omgezet naar een kleinere databundel. Ik merkte al snel dat ik me daardoor te beperkt voelde. Ik had niet meer het gevoel dat ik onderweg onbelemmerd kon werken. Nu kan ik waar ik dan ook ben -en als er geen stopcontacten zijn- mijn laptop openklappen en aan het werk gaan.

Waarom zou jij een MiFi moeten kopen?

 • Overal waar je bent WiFi (mits je mobiel bereik hebt), bijvoorbeeld in het park, in een koffietent of in de auto
 • Veiliger dan publieke WiFi, de kans op meeluisteren is kleiner
 • De accu gaat 12 uur mee, veel langer dan mijn iPhone in hotspot-modus
 • Goede internetsnelheid
 • In het buitenland een lokaal simkaartje kopen en goedkoper mobiel internetten
 • Meerdere apparaten kunnen probleemloos van je verbinding gebruikmaken

Waarom niet?

 • Je gebruikt niet vaak een hotspot
 • Je vindt het het geld niet waard (ongeveer 160 euro, maar er zijn ook goedkopere versies met een minder lange accuduur)
 • Je hebt geen aparte simkaart die je in de hotspot kan stoppen

Welke is het geworden?

Zelf heb ik gekozen voor de Netgear Aircard 790. Vooral vanwege de lange accuduur en omdat deze 4G+ ondersteunt, de allersnelste versie van mobiel internet. De MiFi heb ik trouwens getest tijdens een weekend in Lille. En het werkte prima! Ook de accu hield het lekker lang uit.

Abonnement

Nog wel een laatste tip, in een MiFi moet je dus een simkaart stoppen. Het liefst heb je daarbij een abonnement met grote databundel. Ik heb gekozen voor een onbeperkt abonnement van Tele2. Kost ongeveer 26 euro per maand. Geen gezeur. Klaar! :-)

Netgear AirCard 790 is een MiFi met een grote accu

Test, test! Deze foto maakte ik in de Thalys naar Lille :-)

6 Reacties

 1. Ik heb er ook weleens naar zitten kijken, maar vond het toen te duur. Is nou het enige voordeel ten opzichte van een hotspot op je telefoon dat de batterij langer mee gaat? Of zie ik iets over het hoofd?

  • Tom
   Tom

   08/08/2018 op 09:23

   De voordelen zijn afhankelijk van jouw situatie :-). Je kan hier elke sim indoen die je wilt (in het buitenland bijvoorbeeld een lokale datasim) en je telefoon daarnaast blijven gebruiken. Ik vind het ook een verademing dat de hotspot zichtbaar blijft. Die op mijn iPhone verdween na een aantal minuten inactiviteit.

   Duidelijk? :) Anders denk ik graag nog even mee hoor!

 2. Avatar
  Frank Biesta

  06/08/2018 op 19:05

  Coole tip, Tom! Ik ben ook gadget-verslaafd (I am Frank and I’m a gadget-holic)…

 3. Hoi Tom,

  Telepathie? Sinds vorige week heb ik een TP-Link M7350 gekocht en abonnement bij KPN voor € 20,00 per maand. Ook wij sukkelden als gezin altijd als we onderweg of op reis zijn met onbeveiligde internet en WiFi. Dit is DE oplossing, ook vooral in het buitenland. Maar je hoeft geen nieuwe sim kaart te kopen binnen de EU, wel daarbuiten.

  Kortom je slaat de spijker op zijn kop!;-)

  • Tom
   Tom

   08/08/2018 op 09:26

   Klinkt goed, Ton! Het datalimiet buiten Nederland verschilt per provider. Als je daar doorheen bent, kan het lonen om een lokale simkaart aan te schaffen. Dan kun je met elkaar nog meer verstoken :-).

   Veel plezier met je MiFi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Navigeren met Waze (gratis)
Rennen met Evy
Ontspullen #2 – administratie en digitaal ontspullen
Sluiten