Op zoek naar een PVC vloer

Wat komt er toch een hoop kijken bij het kopen van een nieuw huis 🥹. Eerder deze maand lieten we het ontwerp van de keuken al aanpassen. Daar zijn we nu enorm blij mee. Nu we toch zo lekker bezig waren, konden we de vloer ook wel gelijk uitkiezen. Hoe meer geregeld, hoe minder stress.

In de buurt van onze toekomstige stek hebben we twee vloerenzaken bezocht. Bij allebei de winkels hebben we uitgebreid naar vloeren gekeken, ons laten adviseren en daarna een offerte laten opmaken. De kwaliteit van de vloeren was vergelijkbaar. Eigenlijk waren we over allebei de leveranciers wel even enthousiast.

Vloerkoeling en -verwarming
Ons nieuwe huis wordt verwarmd en gekoeld via slangen die in de vloer verwerkt zijn. PVC is hier het meest geschikt voor, omdat warmte en koeling goed door het materiaal heen gaan. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan.

Kosten van de PVC-vloer
Op Instagram kreeg ik de vraag wat zo’n vloer nou ongeveer kost. Ik zal het je vertellen, zodat je weet waar je ongeveer aan moet denken als je ook zoiets wilt doen. En je wel direct het goede budget ervoor kan reserveren. 😂

OmschrijvingPrijs
PVC-stroken (lange plank) € 39,95 per m2
PVC-stroken (visgraat)€ 41,95 per m2
Arbeid PVC lange plank€ 14,50 per m2
Arbeid PVC visgraat€ 19,95 per m2
Egaliseren (glad maken van de vloer)€ 17,95 per m2
Plinten € 17,50 per m1
In de berging komt geen vloer, en de badkamer en het toilet worden betegeld door de bouwer. We hebben daarna nog zo’n 106 m2 vloer nodig. Als we alle kosten bij elkaar optellen, komen we op een gemiddelde prijs van €95,18 per m2, inclusief egaliseren, materiaal, arbeidskosten, plinten en snijverlies.

In de keuken en de woonkamer komen PVC-stroken in visgraat. Dit is meer werk qua leggen en heeft een hoger snijverlies. De slaapkamers krijgen lange planken, daar wordt het PVC gewoon in rechte stroken gelegd. Dat is makkelijker en heeft minder snijverlies.

Na een nachtje te hebben geslapen kozen we voor de tweede leverancier. Het bedrag voor de vloeren hadden we te laag ingeschat. Maar we zijn blij dat we voor een kwaliteitsvloer hebben gekozen. Op de foto hierboven zie je welke vloer het is geworden.

Het kan trouwens allemaal nog wat goedkoper worden. Als er nog twee buren extra een vloer bij dezelfde leverancier bestellen, krijgen we achteraf nog 5% extra burenkorting op het materiaal. Al zijn het druppels op een gloeiende plaat, het is altijd mooi meegenomen.

3 gedachten over “Op zoek naar een PVC vloer”

  1. Zelf ook een pvc vloer besteld een aantal jaar geleden en een mannetje van het vloerencentrum zou het komen leggen. Maar bij binnenkomst was zijn opmerking, mevrouw uw vloer is daar niet geschikt voor. Ik woon in een sociale huurwoning en de betonnen vloer is niet bepaald in goede staat. Ik schrok want dacht alles al betaald en natuurlijk de man voor die dag geregeld om te leggen en daar vrij voor genomen omdat ze normaal niet in het weekend komen om te leggen. Maar goede service, samen naar het vloerencentrum en overlegd met de verkoper, vloer kon gewoon geruild, kreeg geld terug en degene die de vloer zou leggen maakte een uitzondering en kwam gewoon op een zaterdag om de vloer te leggen. Kijk dus vooral ook goed waar je je vloer aanschaft

    Beantwoorden
  2. 10k voor alle vloeren in het huis. Oei, wat een kosten. Pas heb ik zelf nieuw laminaat gelegd op zolder (22m2) en was 300 euro kwijt voor een mooie laminaat uit de aanbieding incl ondervloer. Ik wist niet dat PVC laten leggen incl egaliseren zo duur was.

    Beantwoorden
  3. Inderdaad een prijskaartje waar je u tegen zegt. Maar ga er vanuit dat je er heul lang mee doet toch? En met z’n tweetjes en een kat zal namelijk niet heel snel slijten. Neem aan dat je iets van slippers of pantoffels binnen draagt en niet met harde zolen en hakken gaat rondlopen. Als was het maar vanwege de buren. Maar niet alleen duur, ook heel mooi zo te zien! Leuk al die voorpret!

    Beantwoorden

Plaats een reactie