Op het 30-dagen-lijstje

Mijn oog is gevallen op een nieuw hebbedingetje. Een mooie koptelefoon met ruisonderdrukking (noise cancelling). Het voordeel daarvan is dat je je even helemaal in je eigen bubbeltje kan keren, zonder geluiden uit de omgeving te horen.

Denk aan een klas jonge kinderen die ’s ochtends de tram in komt. Of iemand die ‘gezellig’ op de luidspreker aan het bellen is. Of drukte op kantoor terwijl je echt even iets met focus moet afmaken.

Niet heel handig voor iemand die snel overprikkeld raakt… Hoe handig is het dan dat je het geluid van de wereld om je heen tijdelijk kunt uitzetten? Heel erg handig.

Maar dat alles heeft wel weer een prijskaartje. De nieuwste versie van het model koptelefoon waarnaar ik kijk kost namelijk โ‚ฌ 328. Dat is een hoop geld. Ik heb ook al andere draadloze oortjes met ruisonderdrukking, al werkt dat niet half zo goed als een koptelefoon die jouw oren afsluiten.

Om een impulsaankoop te voorkomen, zet ik het op mijn 30-dagen-lijstje. Dat heb ik niet zelf bedacht, maar mijn helden van The Minimalists. Wil je iets duurs kopen? Wacht dan eerst 30 dagen. Je kan dan ontdekken of je het product echt wil kopen.

Voor mij geen apart lijstje, ik gebruik gewoon mijn agenda. Voor het gemak zet ik het een maand in de toekomst. Bij 25 februari staat nu “koptelefoon”. Die dag kijk ik of ik de koptelefoon nodig heb of niet. Ik ben heel benieuwd!

5 gedachten over “Op het 30-dagen-lijstje”

  • Ja, dat is inderdaad ook een optie. Tot nu toe kies ik bij een wat duurdere uitgave voor het nieuwste model. Maar een eerder model kan inderdaad ook een optie zijn… Stof tot nadenken. Dank!

   Beantwoorden
 1. Ik heb er een voor 90 euro, werkt echt super!

  Het nadeel van in de toekomst plannen is dat je het dan weer ziet en denkt: o ja, die wil ik echt nog wel. Je vergeet het niet meer, omdat je er aan herinnert wordt. Dan is de kans dus groot dat je het ook gaat kopen. Wat als je het opschrijft op de dag dat je het wilt kopen. Het voordeel van in het verleden noteren is dat als je een keer denkt: o ja, die koptelefoon die wil ik echt- je terug moet kijken wanneer je die ook wilde. Maar heel vaak vergeet je het en heb je het dus niet echt nodig.

  Beantwoorden
 2. Zet het op de pricewatch van tweakers.net. Je kunt dan zelf bepalen voor welk bedrag je het product zou willen kopen, bijvoorbeeld 300 euro. Op het moment dat een winkel het voor een lagere prijs aanbiedt, krijg je een mailtje van tweakers en kun je dan alsnog altijd besluiten dat je het toch niet nodig hebt. ๐Ÿ˜ƒ

  Beantwoorden

Plaats een reactie