Op de plek van de computer was het leeg

Wat doe jij als je computer kapot gaat? Heb jij je dierbare foto’s nog als je mobiel gestolen wordt? Om aandacht voor dit probleem te vragen is de wereld back-updag in het leven geroepen.

Je iCloud-opslag is vol of je vindt het gewoon te veel gedoe om een back-up te maken. Snap ik helemaal! In dit blog zal ik je mijn strategie uitleggen.

6 voordelen van Dropbox

Ik werk op een laptop, vaste computer, telefoon en een iPad. Om altijd de laatste versies van mijn bestanden te hebben, bewaar ik alles in Dropbox. Ik heb dus geen map die ‘Mijn Documenten’ of iets dergelijks heet. Al mijn mappen staan in de map ‘Dropbox’. Wat zijn daar de voordelen van?

 1. De bestanden synchroniseren met apparaten waar ik Dropbox op geïnstalleerd heb, daardoor werk ik niet in oude documenten.
 2. Dit zorgt ervoor dat mijn bestanden automatisch op meerdere harde schijven staan.
 3. Met de Dropbox app kan ik makkelijk vanaf mijn telefoon foto’s en video’s opslaan. Die komen dan ook automatisch op mijn computers.
 4. Als mijn huis afbrandt of wordt leeggeroofd, staan alle bestanden nog online.
 5. Onderweg kan ik vanaf mijn telefoon altijd bij mijn bestanden.
 6. Mappen delen met anderen, zodat we er samen in kunnen werken.

Op de plek van de computer was het leeg…

Een vriendin van me kwam terug van vakantie. De plek waar haar computer stond, was nu leeg. Haar computer én back-up waren allebei gestolen. De schijf zat er namelijk aan vast via USB. Dat was pijnlijk en verdrietig, want veel foto’s van vroeger waren weg.

Zorg er dus voor dat je de schijf op een andere plaats dan je computer bewaart. Wees creatief! Maar zorg er wel voor dat je ‘m zelf terug kunt vinden ;-).

Hoe heb jij je back-ups geregeld? Ik hoop dat je na dit verhaal er in ieder geval de noodzaak van inziet.

4 gedachten over “Op de plek van de computer was het leeg”

 1. Hoi Tom,

  Deze discussie heb ik ongeveer 3 jaar geleden ook met Geldnerd gevoerd. Wij gebruiken een nogal prijzige, maar wel hele zekere methode. Thuis een NAS met 2 schijven raid 0 (gespiegeld) die synchroniseren met een 1TB Dropbox account. Geldnerd houd niet van de cloud. Hij heeft 2 NASsen (lekker woord dan…) Eéntje thuis en ééntje bij familie die ook synchroniseren.

  Alleen Dropbox is een goede start, maar als het internet plat ligt, kunnen we met de iets duurdere oplossing van thuis een NAS in combinatie met Dropbox/tweede NAS toch bij alle bestanden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie