De administratie doen kan leuk zijn

Als je me al wat langer kent dan weet je dat ik gek ben op cijfertjes en online systemen. Ik vind het ontzettend leuk om een nieuw systeem uit te pluizen. Nee, dit is niet ironisch bedoeld ;-). In deze tip bespreek ik MoneyBird, waarmee je gemakkelijk online je administratie bijhoudt.

Administratie voor ZZP

Naast mijn vaste baan, heb ik steeds meer klussen als ZZP’er. Dat vind ik superleuk! Alleen hoorde ik wel vaak van mensen om me heen dat de administratie doen zo vervelend kan zijn. Daarom was ik blij dat ik MoneyBird ontdekte.

Facturen verzenden en ontvangen

Rapportages in MoneyBird (Bron: MoneyBird)
Rapportages in MoneyBird (Bron: MoneyBird)

Met MoneyBird kun je uitgaande facturen aanmaken en verzenden, maar ook binnenkomende facturen inboeken. Handig is dat je bij het toevoegen van een nieuwe klant via het KvK-nummer automatisch de bedrijfsgegevens kunt ophalen.

Gelikte rapportages

Fijn is dat je bedrijfsresultaten in gelikte tabellen worden weergeven, die je per periode kunt aanpassen (om bijvoorbeeld het jaar- of kwartaaloverzicht te bekijken).

BTW-rapport

Waar ik nóg blijer van word is de BTW-aangifte. Dat lijkt altijd zo’n ontzettend gedoe. MoneyBird schotelt je op de pagina BTW-overzicht aan de hand van jouw verzonden en binnenkomende facturen per belastingcategorie de cijfers voor, zodat je deze bij je BTW-aangifte bij wijze van spreken zo kunt overtikken. Al is het natuurlijk wel aan te raden om even kort te kijken of de cijfers enigszins kloppen ;).

BTW-aangifte overzicht (Bron: MoneyBird)
BTW-aangifte overzicht (Bron: MoneyBird)

Wat kost dat?

Per maand mag je gratis drie uitgaande facturen (voor opdrachten die je doet) en drie inkomende facturen of bonnetjes (voor kosten die je maakt) inboeken. Dat vind ik zelf een erg sympathiek gebaar van MoneyBird. Heb je meer nodig? Dan betaal je een bedrag vanaf 10 euro per maand.

Zo, ik ben weer lang genoeg aan het woord geweest. Meer informatie over MoneyBird lees je op hun website. Happy accounting! ;-)

Plaats een reactie