Onbeperkt met de trein in het weekend

Sinds een aantal maanden heb ik geen auto meer. Vanuit de randstad zijn er prima treinverbindingen, maar als je regelmatig met de trein reist dan kan de prijs al snel oplopen.

Al een aantal keer had ik rekeningen van de NS van meer dan 70 euro. Om dit op te lossen heb ik een Weekend Vrij abonnement genomen. Je kan hiermee onbeperkt met de trein reizen vanaf vrijdagavond 18:30 tot maandagochtend 4:00. Op de meeste feestdagen is het abonnement ook geldig.

Standaard kost het abonnement €31,60. Maar voor een paar euro extra kun je zelfs eerste klas reizen. En dat is in het weekend toch wel heel prettig! In mijn geval had ik de €37,70 er al snel uit. Eerste klas reizen is ook de moeite waard, omdat het daar wat rustiger is.

Het is met zo’n kaart ook super leuk om gewoon even naar Zwolle te treinen om te lunchen en een kopje koffie te drinken. Of gezellig naar het mooie Rotterdam. Onderweg kun je een boekje lezen, kletsen en uit het raam staren of blogjes typen :).

Dit abonnement hoort bij NS Flex. Je kan het per maand aanzetten en ook weer uitzetten. Dus als je alleen al in één maand een aantal treinreizen wil maken in het weekend is het ook zeker de moeite waard.

Je moet NS Flex één keer op je OV-chipkaart zetten. Daarna kun je je abonnement per maand online wijzigen en hoef je niet (zoals vaak moet) elke keer langs de automaat om het product te bevestigen.

Ik ben fan!