Wat voor tv heb jij? Hier staat nog een ouderwetse domme tv op de kast. Nou ja, ouderwets valt ook wel weer mee. Het is een dunne tv, maar hij heeft maar één HDMI-ingang  en je kan er niet mee internetten. Ik vind het zonde om een tv die het nog goed doet weg te doen. Gelukkig zijn er toch wat opties om je tv slim te maken. Hier komen ze op volgorde van goedkoop naar duurder.

Optie 1: HDMI met bestaande computer of laptop

Geen zin om een nieuw apparaat aan te schaffen? Verbind dan een bestaande laptop of computer via HDMI (zie de kabel op bovenstaande foto) met jouw tv. De computer gebruikt de tv dan als extra beeldscherm. Als je Netflix of YouTube wil kijken op je tv geef je aan dat het afgespeeld moet worden op het grote beeldscherm, wat jouw tv is. Let wel op dat bij oudere laptops of computers het geluid nog niet via HDMI afgespeeld kan worden, maar je dan vaak ook een andere losse audio-kabel hebt nodig hebt.

Optie 2: Chromecast

Chromecast, beeld: Google

Dit apparaatje van Google sluit je aan op je HDMI-poort van de tv. Via WiFi kun je vervolgens naar de tv streamen, zonder gebonden te zijn aan een snoer.  Zelf gebruik ik een Chromecast om te Netflixen vanaf mijn iPad. Dat doe ik door de Netflix app te openen en te kiezen voor Afspelen via Chromecast. Zodra de iPad is verbonden met de Chromecast werkt de iPad als een afstandsbediening. Je kan het geluid harder en zachter zetten, doorspoelen en naar de volgende aflevering. Behalve met een iPad kun je dit ook doen met een iPhone. Je kan ook vanaf een computer of laptop naar de Chromecast streamen, maar dan moet je wel gebruikmaken van Chrome: de browser van Google. Adviesprijs: 39 euro.

Optie 3: Apple TV

Apple TV, beeld: Apple

De naam zegt het al dit is een kastje van Apple dat ervoor zorgt dat je een slimme tv hebt. Eigenlijk werkt het ongeveer hetzelfde als bij de Chromecast. Het verschil is dat je bij een Apple TV zelf apps op het kastje installeert. De Apple TV ziet er gelikt uit, maar daar hangt dan ook wel een stevig prijskaartje aan. Adviesprijs: 179 euro.