Nederlandse bundels geldig in Europa

De tijden van het aanschaffen van buitenlandse bundels zijn voorbij. Bij alle providers gebruik je vanaf juni 2017 binnen de EU namelijk gewoon je Nederlandse bundel. Aardig toch?

Verplicht door Europese Commissie

Jaja, heel aardig van ze. Maar de mobiele providers doen dit natuurlijk niet zomaar. Ze zijn hiertoe verplicht door de Europese Commissie. We zijn één Europa, waarom kan je dan niet gewoon in heel Europa internetten, bellen en sms’en voor een normaal tarief? Die vraag hoeft nu niet meer gesteld te worden. Yes! ;)

Check de website van je aanbieder

De voorwaarden voor internetten, bellen en sms’en in het buitenland verschillen wel wat per aanbieder en zijn afhankelijk van je abonnement. Bekijk hun website voor meer informatie, zoals welke buitenlandse bundels inbegrepen zijn bij jouw abonnement. Als je bijvoorbeeld een onbeperkt abonnement hebt, wil dat niet zeggen dat je in het buitenland ook onbeperkt internet hebt. En er kunnen nadat je je bundel verbruikt hebt kosten per MB in rekening worden gebracht. Ik heb hier de pagina’s van de vier Nederlandse providers opgezocht, zodat je kunt zien vanaf welke datum de nieuwe voorwaarden ingaan:

Roaming

Als je in het buitenland belt, sms’t of internet heet dat roamen. Je moet ervoor zorgen dat dataroaming bij je mobiele instellingen ingeschakeld is, anders werkt het niet.

Lukt het niet om te roamen? Vink op je telefoon de optie EU-internet aan of uit. Of schakel 4G in of uit. Bij sommige providers heb je in het buitenland alleen 3G, maar schakelt de telefoon daar niet automatisch naar over als 4G nog aan staat.

Hoeveel gebruik ik?

Wil je bijhouden hoeveel data je gebruikt? Dat kan je via de app van je telecomaanbieder zien, vaak wel met een aantal uur tot een aantal dagen vertraging. Daarom raad ik je aan om My Datamanager te installeren. Stel daar in wat je limieten zijn en je krijgt een seintje zodra je in de gevarenzone komt.

Maar ik kom niet uit Nederland…

Heb je een abonnement afgesloten in België of een ander land? Ook dan gelden natuurlijk de Europese regels. Ik raad je sowieso aan om de website van je provider te checken voor alle info :).

Meer lezen over de EU en Telecommunicatie? 

Beeld: Stocksnap.io

2 Reacties

  1. Leuk weetje: dit heeft onze NL Neelie Smit Kroes voor elkaar gekregen, die door postieve discriminatie op die plek terecht is gekomen in Brussel en daar eerst Microsoft op zn knieen heeft gekregen en toen deze geld klopperij heeft aan gepakt! Hulde 👩🏼‍🏫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Luister online naar de radio
Heksenjacht op Facebook
Zeg het met GIFs
Sluiten