Ben je even klaar met ‘streaming on demand’? Geen puf om zelf songs te kiezen? Door de vele streamingsdiensten als Spotify, Google Music en Apple Music zou je bijna vergeten dat er ook nog good old radiozenders bestaan. En het mooie is dat je die gewoon via internet kunt beluisteren.

Éen website, tientallen radiozenders
Heel leuk, dat online radio, maar elk radiostation heeft een aparte website. Dat moet handiger kunnen, moeten de oprichters van Nederland.fm hebben bedacht. Zij maakten één website met een selectie van tientallen radiozenders, zodat je net als met een gewone radio eenvoudig van station naar station kan zappen.

Ook buiten de Nederlandse grenzen
En dan nog een bonus! Met de vlaggetjes boven op de website van Nederland.fm navigeer je eenvoudig naar de verzamelpagina’s van internationale radiozenders. Via bijvoorbeeld England.fm, Espana.fm en Deutschland.fm luister je ook snel naar tientallen radiozenders buiten ons kikkerland.

Gratis, maar let wel op data
Door Nederland.fm zou je bijna denken dat je ouderwets radio luistert. Je krijgt gratis toegang tot de radiozenders, maar let wel op. Je luistert geen radio via de ether, maar via internet. Gebruik je deze websites als je onderweg bent? Wees je er dan van bewust dat dit je veel mb’s kan kosten je snel door je databundel kunt gaan.

In de volgende tip bespreken we manieren om grip te hebben op je dataverbruik. Stay tuned!