Mijn grote aankopen in 2019, want geld moet rollen

Zuinigheid kent geen tijd. Maar niet alle zuinigerds zijn natuurlijk hetzelfde. Ik geef niet veel uit aan terrasjes, uit eten gaan, verre reizen of goedkope spullen die ik niet nodig heb. Het leek me na berichten over de groei van de economie interessant om mijn grotere aankopen van 2019 op een rij te zetten. En daar schrik ik toch even van… Kijkt en huivert!


4K computerbeeldscherm

Als freelancer trakteerde ik mezelf op een goede monitor, zodat ik mijn creaties goed kon checken. Het handige is dat je met één usb-c kabel je laptop oplaadt en dat door diezelfde kabel ook het scherpe beeld loopt. In 4K (ultra-hd) is het beeld een stuk scherper dan HD.

Schade: 449 euro ?


Synology NAS met 2 harde schijven van 1 TB

Na het knapperige laptopincident van Tomas kwamen we tot de conclusie dat we beter met onze backups moesten omgaan. We hadden al wel losse harddisks, maar je moest er toch elke weer aan denken om ze aan te sluiten. Maar waar lagen ze nu ook alweer? En ze gingen nogal weleens kapot.

De oplossing is een NAS (Network Attached Storage), waarnaar onze computers automatisch zodra een bestand aangepast is een backup maken. De NAS zelf stuurt dagelijks een versleutelde kopie naar een internetlocatie. Als in het ergste geval ons huis afbrandt of er wordt ingebroken, hebben we in ieder geval onze gegevens nog.

Dit is eigenlijk een privé-versie van iCloud, Dropbox of Google Drive.

Schade: 448,59 euro (224,29 per persoon) ?


Luxe koffiemachine

Tomas en ik houden van lekkere koffie! De vervuilende cups stonden ons wel tegen. Daarom investeerden we in een goed koffieapparaat, waar we gemalen espressokoffie in kunnen doen. Het voordeel van dit merk en type is dat het met schroeven te openen is en de onderdelen los te vervangen zijn. Geen plastic gelijmde troep dus waar je zelf niets mee kunt, maar duurzame reparatie. De leidingen van binnen zijn van koper, wat voor minder slijtage zorgt.

Schade: 799 euro (399,50 per persoon) ?


Vaatwasser

Jaaaa, daar was ‘ie dan. De lang gewenste vaatwasser! Omdat we met zijn tweeën zijn en er niet meer ruimte in de keuken was, hebben we voor een smal model gekozen. De vaatwasser gaat elke 2 tot 3 dagen aan, dus dat gaat prima. Ik heb de vaatwasser bij Expert gekocht om de lokale middenstand te steunen, maar ik schrok wel van het lage serviceniveau. Ik moest zelf een aantal keer bellen om een bezorgafspraak te maken en het werd alleen in de gang gedropt. Een paar meter doorlopen met een steekkarretje is toch zo gebeurd? Volgende keer toch maar weer een moderne (web)winkel dus.

Schade 469 euro (234,50 per persoon) ?


Samsung Galaxy S10

Huh? Jij bent toch fan van Apple? Jaja, klopt helemaal. Maar ik wilde graag een telefoon met een beter scherm, waar je ook 2 simkaarten in kon doen. Dat eerste kan bij Apple, dat tweede helaas niet. Ik wil ook wel flexibel blijven dus ik dacht: ik ga weer eens voor Android. Het was een fijne telefoon met een geweldig scherm, maar nadat ik hem liet vallen en ik me gruwelijk stoorde aan de interface ben ik toch weer terug bij Apple.

Schade: 679 euro ?


Samsung Galaxy Watch

Mijn Apple Watch werd traag. Ik droeg hem al een tijdje niet meer om af te kicken, maar het geeft je ook wel een fijne inzage in je beweging. Daarom kocht ik een maand na de aankoop van mijn telefoon er een bijbehorend horloge bij. Verrassend: de batterij hiervan gaat minimaal 3 dagen mee! Dat is wel anders dan mijn Apple Watch die ik elke dag moest opladen. De ronde vorm vind ik er ook best wel tof uitzien.

Schade: 319 euro ?


Oef!!

En ik maar denken dat ik niet zo actief had bijgedragen aan de groei van de economie… Toch wel dus. In totaal gaf ik aan deze grotere aankopen €2.305,29 uit. ? Het is een hoop geld, maar ik krijg er veel plezier en gebruiksgemak voor terug! We leven immers niet alleen maar om te sparen, je moet geld ook durven uitgeven. Maar eh, nu is het voorlopig wel weer even genoeg. Hoe zit dat bij jou?

Productfoto’s: Coolblue
20 euro biljet: Unsplash
Vuur emoji: FlatIcon

Plaats een reactie