Mijn financiële en gezonde doelen van 2023

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Welkom in 2023! Net als vorig jaar heb ik voor mijzelf een aantal doelen opgesteld. Om het overzichtelijk en concreet te houden, beperk ik mij tot één gezond doel en één financieel doel.

Doel 1: Afvallen door meer te bewegen en eten en drinken vast te leggen

Lekkerder in mijn vel zitten, dat is mijn belangrijkste doel van 2023. Vorig jaar heb ik enorm genoten van lekker eten. Zo at ik veel appeltaart (wie mij op Instagram volgt had dat al gezien), chocola, chips en natuurlijk chocoladepepernoten. De weegschaal vond daar ook wat van… Mijn gewicht sprong van 87 kilo in maart, naar zo’n 100 kilo eind december. 👀

Nu weet ik dat gewicht niet alles zegt. Maar de knopen in mijn overhemden wél. En die stonden op spanning. In 2023 wil ik daarom minstens 10 kilo afvallen. Dat doe ik door dagelijks 10.000 stappen te zetten en mijn eten en drinken te registreren met de Lifesum app op mijn telefoon. Vanochtend woog ik 100,2 kilogram. Uitgaande van een halve kilo per week afvallen, zal mijn gewicht dus over ongeveer 20 tot 25 weken behaald zijn.

Nu is een lichaam natuurlijk geen machine, dus we gaan gewoon vrolijk aan de slag en dan zien we wel welk resultaat er komt. Wie weet ga ik ook wel weer beginnen met hardlopen…

Doel 2: Maandelijks beleggen in indexfondsen en een deel sparen

Ook in 2023 zet ik een deel van mijn inkomen aan het werk. Onafhankelijk van de koers investeer ik maandelijks een vast deel van mijn salaris in passieve indexfondsen. Dat doe ik automatisch op de 25e van de maand. Mijn salaris wordt namelijk uiterlijk op de 24e gestort.

Als je daar ook mee aan de slag wilt zonder omkijken of gedoe, dan raad ik je Meesman en Brand New Day aan.

Naast het beleggen zet ik een deel van mijn inkomen apart op mijn spaarrekening. Hiervoor houd ik de maatstaf van het Nibud aan, ongeveer 10%. Ook dat gaat automatisch op de 25e. Daarmee komt mijn buffer wel hoger uit dan 6 maanden aan vaste lasten, maar dat is prima.

Zo, dat waren mijn belangrijkste doelen van 2023. Heb jij doelen waaraan je dit jaar werkt?

Fotocredits: Kelly Sikkema

3 gedachten over “Mijn financiële en gezonde doelen van 2023”

  1. Doel voor 2023 is om 5% van de resterende hypotheeksom af te lossen en (verder) te sparen voor een vastgoed-object. Verder blijf ik maandelijks de buffer verder aanvullen, reserveren en inleggen in ETF. Recht zo die gaat.

    Beantwoorden

Plaats een reactie