Marjolein in het Klein – Tiny Houses

Tiny Houses. heb jij er weleens van gehoord? Marjolein besloot een aantal jaar geleden het roer om te gooien en als een van de eersten in Nederland in een Tiny House te gaan wonen. Haar positieve ervaringen en tegenslagen deelt ze op haar blog.

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een klein huisje, vaak gemaakt van natuurlijke materialen. De afmetingen variëren van een kleine caravan tot een stacaravan. Doordat Tiny Houses zo klein zijn kun je ze verplaatsen. Het is ook mogelijk off grid te wonen. Je hebt dan bijvoorbeeld geen stroom, maar zonnepanelen. En bent dan niet aangesloten op een waterleiding, maar filtert opgevangen regenwater tot drinkwater. Zoek op Google afbeeldingen maar eens op Tiny House.

Maar waar laat je dan je spullen?

Dat is de uitdaging. Je kan niet veel spullen hebben ;-). Wel is een Tiny House slim ingericht. Kastjes van verschillende hoogtes kunnen bijvoorbeeld een trap zijn naar het bed. En in de zithoek kun je ook wat kasten kwijt.

Wat vind ik er van?

Ik vind Tiny Houses heel inspirerend! Vooral omdat je met zo’n huisje dicht bij de natuur staat, maar toch wat luxe hebt (je eigen huisje, i.p.v. een tent). En doordat er niet heel veel ruimte overblijft moet je je van al je bezittingen afvragen of je ze écht nodig hebt. Daarnaast heb je ook geen mogelijkheid om allerlei onnodige spullen te verzamelen :).

Voor mij is een Tiny House geen realistische stap, maar ik haal er wel inspiratie uit. Ik ben er bijvoorbeeld al wel door aan het ontspullen. Want heb je echt twee laptops, een iPad en een computer nodig? En alle boeken die je al gelezen hebt en de afgelopen drie jaar niet hebt bekeken, is het echt de moeite waard dat die in je kast staan te verstoffen?

Marjolein in het klein

De blog van Marjolein raad ik zeker aan om te volgen. En begin gewoon eens helemaal achteraan bij haar oudste posts, waarbij ze haar ideeën deelt. Het is leuk om het proces van het idee tot bouw tot bewonen van haar Tiny House te volgen. Op haar sites staan ook foto’s van haar huisje. Interessant om even binnen te snuffelen!

Zou jij in een Tiny House kunnen en willen wonen? Ben heel benieuwd!

Beeld: interieur van Marjolein in het Klein

2 gedachten over “Marjolein in het Klein – Tiny Houses”

Plaats een reactie