Joepie, we kunnen online naar tv kijken

Dit blog schrijf ik terwijl ik Chateau Meiland aan het bingewatchen ben. Ik heb een proefabonnement genomen op NLziet, waarmee je online tv kunt kijken.

In een eerder blog kondigde ik aan deze wij de TV hadden opgezegd. Vanaf toen keken we naar de gratis streams van de publieke omroep via onze Chromecast. Het kwam alleen steeds vaker voor dat die streams niet werkten. Dat leverde verschillende irritatiemomenten op. Dus ging ik op onderzoek uit. Wat zijn de mogelijkheden om online tv te kijken?

NPO Start (gratis)

Als je online TV wilt kijken, dan kun je een Chromecast of andere media streamer gebruiken om het beeld van de telefoon of tablet op de televisie te krijgen. Via NPO Start kun je vervolgens gratis live TV kijken naar NPO 1, 2 en 3. Dat ging een aantal maanden goed, maar inmiddels dus niet meer. Haperend beeld of streams die eruit klappen, daar word ik agressief van.

Interactieve TV (betaald)

Een andere optie is om ons internet-abonnement weer uit te breiden met TV erbij. We betalen nu €33,25 voor alleen internet. Voor €12,88 extra per maand zouden we het abonnement kunnen uitbreiden. Dan hebben we weer interactieve TV. Maar daar hoort dan ook zo’n vervelend kastje bij dat langzaam is en ook weer bijgewerkt moet worden. Bovendien heb ik ook niet alle zenders nodig. Geen deal.

NLZIET (betaald)

Nu hebben we dus een proefabonnement genomen op NLZIET. De eerste maand betalen we 1 cent en daarna wordt het €7,95 per maand. Het prettige is dat super goed werkt met de Chromecast en ook op mijn laptop.

Andere voordelen vind ik: ik kan nu ook gewoon naar programma’s van de commerciële TV kijken zonder reclames, want die zijn eruit geknipt. De programma’s vind ik meestal wel leuk, maar elke 5 minuten reclame daar word ik gek van.

Je kan bij live-tv ook gewoon kiezen voor ‘begin gemist’ en de kwaliteit van de streams is een stuk beter dan de gratis beschikbare streams van de NPO.

Bij NLZIET krijg je ook toegang tot de betaalde ‘uitzending gemist’ functies zoals KIJK, NPO Start en RTLXL.

Gaan we het houden?

Het ziet er naar uit dat we deze betaalde vorm van online tv kijken gaan houden. Het bevalt ons namelijk goed en is een mooie oplossing tussen gratis tv en betaalde tv kijken via een vaste aanbieder.

Ja, de maandelijkse lasten nemen wel met 7,95 toe. Maar ik ben voorzichtig aan wat van het zo goedkoop mogelijk leven aan het afstappen. Zolang ik een dienst of product gebruik en er plezier aan beleef, dan mag het. Bovendien is het ook beter voor mijn bovenkamertje, het piekeren en denken stopt bij het kijken van TV waarbij je niet hoeft na te denken. Dat is ook heel wat waard.

Heb jij nog een tv-abonnement? Of kijk je gratis? Ik ben benieuwd!

11 gedachten over “Joepie, we kunnen online naar tv kijken”

  • Ja, het scheelt tijd én domme reclames. Grappig dat je al zo lang lid bent! Mijn reactie tijdens de introductie was: neeee, niet wéér een streamingservice. En moet je me nu eens zien :)

   Beantwoorden
 1. Wij (mijn vriendin dus) willen gewoon met een afstandsbediening de TV bedienen. Geen chromecast of wat dan ook. We zitten dus nog wel even vast aan een pakket met kastje.

  Beantwoorden
 2. Wij hebben ook al jaren NLZiet. Wij hebben een app op de tv, dus niks geen gehannes meer met Chromecast o.i.d. En willen ook niet anders meer, wat scheelt dat veel tijd geen reclame meer en een programma kijken wanneer je daar zelf zin en tijd voor hebt. En dat hebben wij dus ook dat het beeld hapert als wij gewoon naar Ziggo kijken dus ook gewoon tv kijken wij via NL Ziet. En voor dat geld vind ik dat wel meevallen wat je per maand betaalt, dat is het mij wel waard.

  Beantwoorden
 3. Wij hebben npo plus (2,95) en netflix (10,99) normale tv kijken we niet. en op de meeste smart tv’s kan je dit kijken zonder extra kastje. en anders kan het op een appletv kastje voor de apple gebruiker. of de chrome cast. (nadeel van de chromecast is dat ie niet bedraad in het netwerk aangesloten kan worden) bedraad is altijd beter.

  Beantwoorden
 4. Ik had mijn vriend bijnaaa zover. Om NLZIET te nemen ipv Ziggo. Ik dacht overal aan te hebben gedacht en kon al zijn bezwaren wegnemen. Op Max Verstappen na… Dus hebben we nu Ziggo.. ? Maar ik ben al aan het turven hoe vaak hij er ECHT naar kijkt.. Ik moet en zal dat tv abonnement eruit krijgen. ?

  Beantwoorden
 5. Hallo Tom,

  Ik zit ook al wat langer te denken aan de aanschaf van een chromecast en dan samen met NPOStart of NLZiet. Begrijp ik je goed dat je dan geen tv abonnement van een provider als kpn nodig hebt? (Ik heb nu interactieve tv van KPN en geen smart tv)

  Beantwoorden
  • Dat klopt inderdaad! In dat geval is een internet abonnement en een abonnement op NL Ziet genoeg. Let wel op dat er maar een beperkt aantal zenders is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie