Jaaroverzicht 2016

2016 is alweer bijna voorbij. Laten we samen terugkijken op het afgelopen jaar. Hoeveel bezoekers kwamen er naar Tips van Tom? Wat is de Tip Top Tien? Waar ben ik verder mee bezig geweest naast het bloggen? En natuurlijk bedank ik je. Zit je klaar voor het jaaroverzicht?

Cijfertjes

In 2016 heb ik meer dan 11.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen. Bedankt voor je interesse! Ik heb niet stilgezeten, er verschenen dit jaar namelijk 40 berichten online. Welke tips het meest gelezen zijn, zie je in onderstaand lijstje.

Tip Top Tien

1. 5 tips om meer uit Spotify te halen
2. Zo draai je de privacy-verandering van Whatsapp terug
3. Versnel Safari in OS X Yosemite en El Capitan
4. Night Shift, prettig voor je ogen in het donker
5. Groene Boekje: online spelling controleren
6. Een retro flipklok op je beeldscherm
7. Puur Suzanne. Van droom naar werkelijkheid
8. Audiko.net: Persoonlijke beltoon op iPhone
9. Van Dale: online woordenboek en online vertalen
10. 7 websites voor een talig 2016

Nieuwe layout

Door de vele tips die dit jaar verschenen merkte ik dat het overzicht verdween. Daarom ben ik dit jaar overgestapt naar een nieuwe layout. Er kan hier en daar zeker nog wat verbeterd worden, maar ik ben tot nu toe blij.

Zeikstad

Een blog wordt pas leuk als er ook wat persoonlijke info op te vinden is. In 2016 deed ik auditie voor de rol van Bobbie Goud van Urinetown (Zeikstad) de musical. En hoera! In april speel ik twee voorstellingen de hoofdrol. Ik ben in 2016 al hard aan het studeren en repeteren geweest, en in 2017 zal dat de eerste maanden nog even doorgaan. Kom je kijken?

Puzzel

Alles bij elkaar wel een hele puzzel. Ik werk namelijk ook nog fulltime en ik startte in januari mijn eigen bedrijf. Daar ondersteun ik vooral mensen in online communicatie: nieuwsbrieven schrijven en maken, websites bouwen en beheren. Superleuk! Ik heb het zo druk gehad dat ik voor mijn eigen bedrijfje nog niet eens een website heb kunnen/hoeven maken (hoera!). Om nog wel rechtop te blijven staan kondigde ik begin december een radiostilte aan, zodat je in ieder geval weet waardoor het komt als er even geen tips online komen. In 2017 meer uren in een dag graag! ;-)

Reading challenge

Dan sluiten we bijna af met de reading challenge. Ik had als doel 20 boeken, maar het zijn er 15 geworden. Ook iets om gewoon trots op te zijn.

En deze is voor jou

Dank je wel, bezoeker. Dat je in 2016 de moeite nam om hier te komen, en dat ondanks het gigantische aanbod op het World Wide Web. Zien we elkaar in 2017 ook weer? Lijkt me gezellig.

3 gedachten over “Jaaroverzicht 2016”

  1. Leuk om te zien waar je zoal mee bezig bent als duizendpoot Tom! De site van Good Reads heb ik ws. niet goed aangepakt, maar desondanks heb ik ook minder gelezen dan gepland, 17 ipv de 20 die mezelf als minimaal had gesteld!
    Wat ik wel gebruikt heb van jouw Tips is hoe ik thuis een porto zegel kan maken voor een pakje, dat ging heel goed. Een mens is nooit te oud om te leren!
    Ik wens jou/ jullie een goede Jaarwisseling en een 2017 vol nieuwe uitdagingen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie