Is mijn computer nog wel veilig?

Marion stuurde me de vraag of ik op mijn blog nog aandacht ga besteden aan de Intel chips. Dat lijkt me een goed idee.

Wat is er aan de hand?

Deze week werd namelijk bekend dat er beveiligingslekken zijn in chips van Intel, ARM en AMD. Dit zorgt ervoor dat buitenstaanders in sommige gevallen toegang kunnen krijgen tot jouw gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden. En het vervelende is nu juist dat die chips wereldwijd heel erg veel worden gebruikt. Wat zijn deze zogenaamde lekken die Meltdown en Spectre worden genoemd? En wat kun je er tegen doen?

NOSop3 maakte er een interessante korte video over

Wat kun je tegen Meltdown en Spectre doen?

Zorg ervoor dat jouw apparaten vrij blijven van malware en klik niet op rare links (zoals nep-winacties van supermarkten). Installeer geen verdachte of dubieuze apps en zorg ervoor dat je altijd de laatst beschikbare updates installeert (klik ze dus niet weg!). Als laatste is het aan te raden om niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Meer details

Wil je meer de diepte in? Dan raad ik je dit artikel op Tweakers aan.

Plaats een reactie