Huis verkocht en verhuisplannen 🏠

Daar zat ik dan bij de notaris voor de overdracht van mijn huis. Het was de afgelopen weken nog wel even spannend of de koper zijn hypotheek rond kreeg. Maar het is gelukt!

Mijn eigen huis heb ik minder dan 2 jaar gehad. Normaal gesproken koop je een huis niet om er zo kort in te wonen. Het is financieel onaantrekkelijk. Zeker omdat ik in de oververhitte markt overboden heb en het huis nu voor minder verkocht is. Daarnaast is een huis kopen en verkopen gewoon een gedoetje. Maarja. Soms loopt het leven gewoon helemaal anders dan je van tevoren had gedacht. Wist ik veel dat ik zo snel al een fijne nieuwe man tegen het lijf zou lopen… Ik dacht serieus dat ik nog jaren single zou blijven.

Naar het midden van het land

Mijn vriend en ik zijn allebei toe aan meer groen, ruimte en rust. En dat op één plek, want van telkens wisselen tussen twee huizen wordt een mens niet vrolijk. Het nieuwe huis staat in het midden van het land en wordt nog gebouwd. Ergens volgend jaar moet het af zijn. Tot die tijd wonen we in het huurhuis van mijn vriend. Heel fijn, want het maakt niet uit of het huis eerder of later af is. De huur is met een maand opzegbaar.

Natuurlijk houd ik nog steeds van Amsterdam. Je kan er zo fijn wandelen langs de Amstel. En ik blijf natuurlijk lid van de havermelkelite. Maar om er te wonen is de stad te druk voor mij. Ik zal er nog regelmatig komen, want ik blijf voorlopig wel werken in de hoofdstad. En ik heb er in de meer dan 10 jaar dat ik er woonde lieve mensen ontmoet die ik zeker zal blijven zien!

Driedubbele lasten

Ik ben blij dat mijn huis nu verkocht is, want we hadden een tijd driedubbele lasten: het huis van mijn vriend, mijn huis en het nieuwbouwhuis waarvoor we al een deel van de hypotheek moeten betalen. Nu zijn er nog maar twee huizen over en kan er serieus gespaard gaan worden voor de verhuizing. We hebben al een begroting gemaakt voor de vloer en aankleding en ook de keuken is al uitgezocht. Maar het kan zomaar duurder uitpakken dan gepland. En dan is het toch fijn om wat geld in een sok te hebben liggen.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe huis is goed geïsoleerd en krijgt een warmtepomp met bronwarmte. Daarmee kunnen we de vloeren verwarmen en koelen. Ook komen er een paar zonnepanelen op het dak, waarmee we de scherpe randjes van de energierekening kunnen halen.

En ook niet geheel onbelangrijk: het ligt een aantal meter boven zeeniveau. Toevallig waarschuwde de toezichthouder vandaag dat er op de woningmarkt meer rekening moet worden gehouden met risico’s door klimaatverandering. Zitten wij alvast safe :-).

De komende tijd zal het nog wel even wennen worden. Ik heb ineens zo’n lege minimalistische sleutelbos. En het is ergens ook wel gek dat je nu niet meer naar de plek kan gaan, waar je zelf woonde. Maar ik ben blij dat er nu iemand anders is die van mijn oude woning zijn nieuwe veilige thuis kan gaan maken.

 

Foto: Maria Ziegler

10 gedachten over “Huis verkocht en verhuisplannen 🏠”

 1. Wat fijn hoor. Die dubbele lasten bij nieuwbouw houdt ons steeds tegen om voor nieuwbouw te kiezen. En zoveel % meerwerk.

  Maar helemaal duurzaam en water hoger gelegen is fijn.

  Beantwoorden
  • Ja, de dubbele lasten zijn wel even wat minder. Maar aan de andere kant weet je wel dat je de eerste jaren weinig onderhoud hebt, je hebt geen kosten koper en je hebt (vergeleken met gewone koophuizen) wat minder concurrentie.

   Beantwoorden
 2. Gefeliciteerd! Ik snap dat je Amsterdam zal missen, gelukkig krijg je er meer rust en natuur voor terug en dat zal je steeds meer gaan waarderen denk ik. Leuk om het huis helemaal naar eigen smaak in te richten samen met je lief en mooie plannen maken. Geniet ervan! En havermelk hebben ze tegenwoordig overal hoor!! 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie