Hoe is het afgelopen met de koptelefoon?

Een maand geleden zette ik een koptelefoon in mijn agenda. Ik wilde ‘m graag hebben, maar ook voorkomen dat het impulsaankoop zou zijn. Wil ik de koptelefoon nu nog steeds hebben?

Ja hoor, ik zou ‘m nog steeds wel willen kopen. Alleen heb ik daar niet zo’n haast meer bij. Op mijn digitale piano gebruik ik een koptelefoon met een snoer. De laatste maanden heb ik er weinig op gespeeld, dus ik was er niet zo mee bezig wat voor model dat was.

Toen ik er eens goed naar keek, bleek dat de eerste versie (MDR-1000X) van de Sony koptelefoonreeks te zijn. Die koptelefoon kocht ik op 2 februari 2018 en ik betaalde er toen € 248,12 voor. Vijf jaar geleden dus! Time flies. Per jaar kostte deze gadget mij € 49,62. Per dag was dat, grof gerekend, € 0,1359.

Destijds mocht ik de koptelefoon van een collega even opzetten en hij beviel zo goed, dat ik hem bestelde. Het model was toen al 2 jaar oud. Ik vond hem fijn! Er zijn tijden dat ik ‘m veel gebruikte. Zoals in de gezellige kantoortuin waar een normaal mens niet kan werken. Maar de laatste tijd niet zoveel meer.

Nu ik het oude model nog gebruik, komt er dus nog geen nieuwe koptelefoon. Als er iets mis mee is, vervang ik ‘m wel. Zoals een lamme accu die snel leegloopt of een beschadiging, waardoor het niet meer goed werkt.

Conclusie: het 30-dagen lijstje heeft mij in dit geval geholpen om de koptelefoon die ik al had vaker te gebruiken. Wel heb ik dit weekend iets anders praktisch gekocht, wat niet op mijn lijstje stond. Daarover later meer. Heb jij iets op je 30-dagen lijstje staan?

Plaats een reactie