Hierom kies je een tablet met 4G

Deze tip schrijf ik vanaf een bankje in de zon, met groen om me heen. Heerlijk!

Twee weken geleden kwam mijn iPad met mobiele verbinding (4G) binnen. Die had ik veel eerder moeten bestellen. Daar komen de argumenten om er ook een aan te schaffen!

1. Overal internet

Dankzij mijn mobiele verbinding heb ik overal internet. Zelfs op plekken waar geen wifi is. Denk daarbij aan parken, de metro, maar ook als ik even door de stad loop kan ik dankzij mijn internetverbinding via 4G direct aan het werk.

2. De 4G-verbinding is veilig en snel

Doordat de iPad op het mobiele netwerk aangesloten is, ben je niet afhankelijk van trage wifi verbindingen. Behalve traag zijn ze vaak ook onveilig, omdat de verbinding onversleuteld is. Simpel gezegd komt het erop neer dat andere personen jouw data kunnen onderscheppen en zo kunnen meekijken met wat jij doet. Lees daar meer over in De wifi in de trein is volstrekt onveilig (en de NS doet er niets aan).

3. Niet afhankelijk van je telefoon

Van je telefoon kun je een hotspot maken, zodat je jouw iPad (of andere tablet) via wifi met internet kan verbinden. Een groot nadeel daarvan is dat de accu van je telefoon snel leegraakt. Ook heb ik gemerkt dat het opzetten van een hotspot niet altijd even soepel werkt. Het voordeel van een simkaart die je in je iPad kan stoppen is dat de verbinding direct bij het openen klaar is voor gebruik. Geen ergernissen door onvindbare hotspots en gewacht. Ik spreek uit ervaring ;-).

Maar er is wel een investering…

Een iPad met een simkaartslot is ruim € 100 duurder dan een iPad met alleen wifi. Daarnaast heb je een abonnement nodig, zodat je ook daadwerkelijk via het mobiele netwerk kunt internetten. In sommige gevallen kan je een extra simkaart aanvragen als aanvulling op je huidige mobiele telefoonabonnement. Dat kan bijvoorbeeld bij Vodafone met de Multisim.

Weeg voor jezelf af of je het de investering waard vindt en in hoeveel gevallen je jouw iPad met een mobiele verbinding zal gebruiken. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee! #toysforboys

3 Reacties

 1. Leuk verhaal Tom! Betekend dit dat ik zo’n Ipad kan meenemen op vakantie en daar kan werken wanneer daar geen wifi is?

  • Tom
   Tom

   07/07/2016 op 09:25

   Dank je, Sophie. Dat klopt helemaal! Je kan dan een Nederlandse sim in je iPad stoppen met buitenlandbundel, maar je kan ook in het vakantieland een simkaartje kopen om mee te internetten. Dat is vaak goedkoper :)
   Enige kanttekening is dat niet overal in het buitenland een goede mobiele verbinding is, hoog in de bergen zul je bijvoorbeeld wat minder snel goed kunnen internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
3 tips om beter te studeren
5 tips om meer uit Spotify te halen
Boekje erbij? Deze 3 boeken raad ik je aan om te lezen
Sluiten