Het tv-abonnement is de deur uit

Gaan we het tv-abonnement opzeggen ja of nee? Dat was een aantal weken geleden de vraag. We hebben het even getest en zijn eruit. Het abonnement gaat inderdaad de deur uit. Door een jaar te verlengen krijgen we ook extra korting.

Bedankt voor jullie reacties op mijn eerdere bericht. Leuk om te lezen dat er al veel andere mensen zijn die wonen zonder televisieabonnement. Of zoals je op veel Amerikaanse blogs leest: cutting the cable. Hier in Nederland liggen de kosten een stuk lager, in Amerika betalen ze vaak rond de 100 euro. Maar ach, elke euro waarvan je maandelijks zelf kan bepalen hoe je ‘m uitgeeft is er weer eentje.

Korting

Voor ons abonnement van internet en tv betaalden we 40 euro per maand. Dat is inclusief 5 euro korting, omdat we een mobiel abonnement bij dezelfde aanbieder hebben.

Nu we zijn overgestapt naar alleen internet, betalen we de eerste 3 maanden 25 euro en daarna wordt het 32,50 per maand. Klinkt goed. Vind je niet?

In 2016 schreef ik al eerder tips voor het verlagen van je vaste lasten.

Lang leve de Chromecast

Om tv te kijken verbinden we onze telefoon met de Chromecast. Dat is een kastje dat via HDMI is verbonden met onze tv. Zo kunnen we Netflix kijken en via NPO Start live kijken naar de eerste drie zenders.

Bij de meeste Smart TV’s zijn deze apps om online tv te kijken al ingebouwd en heb je geen apart kastje nodig. Mocht onze Chromecast het begeven, dan denk ik dat ik een Apple TV koop.

En dan nu goed opletten

Nu het tv-abonnement de deur uit is, ligt het volgende gevaar op de loer. Netflix bingewatchen of eindeloos video’s van YouTube kijken. De afgelopen dagen heb ik gemerkt dat ik er na een half uur tot een uur vanzelf gek van word en dan uit mezelf de tv uitzet. Kan ik lekker een boekje lezen. Er staat nog veel op mijn e-reader, dus kom maar op.

16 gedachten over “Het tv-abonnement is de deur uit”

 1. Hier ook al een jaar of wat zonder tv abonnement. Twee chromecasts in huis. Eén voor dochter en een voor ons. Ik kijk Netflix samen met M.

  Weet niet hoe ik het aanzet op tv ;) #zelfbescherming

  Beantwoorden
  • Dag Lot
   We wonen aan de Belgische kust en hebben deze week ook ons kabel-TV abonnement opgezegd. We kijken nu gratis naar de VRT op onze TV via Chromecast en de app “VRTNU” op onze smartphone & tablet. Ook interessant is de gratis app “VTMGO”. Alle Belgische programma’s zijn ook te bekijken voor slechts 10€/maand via de app “Stievie Premium” (via dit programma kun je ook een week terug kijken en zelfs opnames bewaren).

   Beantwoorden
 2. Goed gedaan ;-) Ter vergelijk misschien leuk om de kosten te vergelijken in Hongarije.

  In NL betaalden we maandelijks €45,- voor een abonnement TV, internet en telefoon. In HU betalen we voor hetzelfde pakket (en zelfde internetsnelheid) omgerekend €16,- per maand. Daarvoor hebben we héél veel Hongaarse zenders en een paar Duitse. Daarnaast hebben we een sat schotel voor de talloze free to air zenders (gratis).

  Geen NL zenders hier dus. En we missen deze eigenlijk ook niet. We leren er ook een beetje Hongaars door (spreektaal Engels selecteren met hongaarse ondertiteling). En anders is daar altijd uitzending gemist. TV als groot massa medium heeft eigenlijk zijn rol allang overgedragen aan internet.

  Beantwoorden
  • Wij leven hier ook zonder tv-abonnement. Ik had alleen even problemen met het feit dat er dan ook geen radio meer is. De hele dag de tv aan om radio te luisteren ben ik geen fan van. Dat hebben we opgelost met een Google home.

   Mvg Vincent

   Beantwoorden
   • @Vincent: wat ook een aardige oplossing is is een bluetooth receiver (7 euro bij de action) aan de aux poort van de stereotoren hangen. Dan kan je met je telefoon eenvoudig radio luisteren op je stereotoren.

    Beantwoorden
  • Hier in de straat geen Telenet, dus moet ’t proximus blijven. (Aanbieder Scarlet werkt via proximus maar niet via glasvezel)
   Internet + TV + telefoon = een 89 euro. Enkel internet is ongeveer 50 Euro. Nog altijd duur vind ik.
   Behalve VRT nu en vtm go kan men via browser ook 4, 5 en 6 kijken. Htmi kabel van laptop naar TV, geen verdere toestellen nodig.

   Beantwoorden
 3. Tja wij twijfelen nog, TV abo kost ons ook € 7,50 p.mnd., maar een abo op NLziet is bijna net zo duur en dan nog Netflix erbij en je bent al veel duurder uit.
  Ook terugkijken op NPOstart moet je al voor betalen, al met al wordt het bij elkaar een dure hobby!

  Beantwoorden
 4. Wij hebben 50 MBit snelheid van T-Mobile waarop wij via WIFI /:Google Homecaust via app Maroc TV( vrouw) NPO tv (mijzelf ) kijken , films via Netflix ( dochter) Prime Video of de gratis HD Movies maandelijks onder de E30 kwijt zijn ook nog via Whatsapp kunnen video bellen met Barcelona , betaalbaar via ADSL.

  Beantwoorden
 5. Wij hebben al vier jaar geen televisie abonnement meer. En we missen het geen seconde. Het enige programma wat nog wel eens wordt teruggekeken is Wie is de Mol, door mijn vriendin. Verder geen enkele. Heerlijk! En het scheelt ook nog eens ruim 15 euro per maand.

  Beantwoorden
 6. Hier doet wij ook deur tv abonnement te reclame op tv 20 min in 1 uur veel zenders
  Netflix en npo extra op internet TV van Philips de One 15 euro dat weer in zak houd en daar betaald Dplay van ik houd geen geld maar doe om reclame niet te zien
  Over maandverband, fietsen, Albert heijn en jumbo enz enz

  Beantwoorden
 7. Heb al 15 jr geen kabel meer. Alles kan je streamen en casten, waarom zou ik er nog voor betalen? Apps als Stremio en popcorn hebben alle series en de laatste nieuwe films. De meeste zenders hebben ook websites waarop je hun programma’s kan zien.

  Beantwoorden

Plaats een reactie