Vorig jaar tipte ik je over het meten van afstanden zonder sporthorloge of een telefoon. En nu heb ik toch een Apple Watch gekocht. WHY?!

Het verlangen naar een Apple Watch spookte eigenlijk al een tijdje door m’n hoofd, maar ik vond het net niet nodig genoeg om er een te kopen. Dankzij “verjaardagsgelden” heb ik er nu toch een. En na een ruime maand vertel ik je graag hoe blij ik er mee ben!

1. Niet steeds op je telefoon kijken

Het eerste voordeel van de Apple Watch: ik kijk niet constant meer op mijn telefoon. Voorheen keek ik per uur een aantal keer naar m’n telefoon. Heb ik nog nieuwe berichten? Moet ik nog ergens op reageren? Nu hoeft dat niet meer: ik krijg een tikje op mijn pols als er een nieuw bericht is. Je kan dat overigens zelf geheel instellen, of je een geluid of tikje wil krijgen en voor welke apps je dat wilt.

2. Het houdt je in beweging

Een onderdeel van de Apple Watch zijn de activiteitsringen. Daarmee houd je zicht op hoeveel uur per dag je gestaan hebt (minimaal 1 minuut per uur), het aantal trainingsminuten en het aantal verbruikte calorieën. Ik merk toch dat ik het belangrijk vind om genoeg te bewegen. En doordat het zo zwart op wit staat, doe ik daar wat meer mijn best voor. Zo pak ik sneller de fiets, of loop ik nog even een rondje om m’n doelen te bereiken :).

De Appel Watch Series 2 heeft een eigen GPS-tracker. Je kan daardoor ook sporten / wandelen / fietsen zonder telefoon mee te nemen. Bij terugkomst synchroniseert de watch weer met je telefoon en kun je op de kaart je route en andere statistieken (zoals hartslag, tempo en tijd) terugzien.

3. Makkelijk navigeren in de stad

Het is altijd zo leuk om in een nieuwe stad te lopen, maar ik vind het lastig om zonder telefoon de weg te vinden. De Apple Watch helpt je navigeren. Het horloge vibreert als je de bocht om moet, zodat je weet wanneer het tijd is voor actie. Zo zie je meer van de omgeving en staar je niet de hele tijd naar je telefoon. Hoor je niets? Immer gerade aus!

4. Helpt met plannen

Op mijn horloge is mijn volgende afspraak altijd zichtbaar. Dankzij de tijd, omschrijving en de plaats weet ik altijd waar ik wanneer naartoe moet. Vooral toen ik nog bij de hogeschool werkte was dat handig, omdat ik kon zien naar welk lokaal ik moest. Je kan ook heel makkelijk een timer starten, door te zeggen: “Hé Siri, zet de timer op 3 minuten.” Love it!

5. Mindfull

De Watch heeft ook een functie die je helpt op je ademhaling te letten. Als je even gestresst bent dan start je ‘m op en helpt de app je zowel visueel als met trillingen in- en uit te ademen.

Als je even geen behoefte hebt aan notificaties dan zet je de watch op “niet storen”, vliegtuigmodus of op de theatermodus.

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden, zoals het checken van het saldo op je bankrekening en het bedienen van de verwarming.  Je kan er ook mee bellen! Maar dat vind ik voor lange gesprekken omslachtig, omdat je pols dicht bij je mond houden dan wat zwaar wordt. Je mist de Apple Watch niet als je hem niet hebt, maar als je ‘m eenmaal hebt wil je ‘m niet meer kwijt.

Wat vind jij van de Apple Watch?