Zo maak je een disclaimer in 4 stappen

Nu deze website steeds populairder wordt, leek het me handig om een disclaimer op de site te plaatsen. Ik ging op zoek en vond een gratis generator, waarmee je met een aantal klikken een disclaimer samenstelt.

Wat schrijf je in een disclaimer? 
In een disclaimer kun je de juridische risico’s rondom een website tot op zekere hoogte afschermen. Op TipsvanTom vind je bijvoorbeeld veel tips. Als iemand een tip verkeerd opvolgt of een website waarnaar gelinkt is besmet wordt met een virus, vind ik het natuurlijk niet leuk als ik daarvoor aansprakelijk word gesteld.

Daarom heb ik een disclaimer gepubliceerd. Ik vind het hartstikke leuk en inspirerend om tips te delen, maar voor een juiste opvolging en voor de risico’s is een bezoeker zelf aansprakelijk.

ICTRecht
De disclaimer heb ik samengesteld met een gratis online tool van ICTRecht. Hierin geef je onder meer aan wat het hoofddoel van je website is en wat de auteursrechten zijn. Vervolgens kun je het document met de voor jou gegenereerde disclaimer gratis downloaden.

Behalve een disclaimer generator kun je op de website van ICTRecht meerdere juridische documenten samenstellen. Niet alle documenten zijn gratis. De prijs staat vermeld bij elk document.

2 Reacties

 1. Goeie tip, Tom! Ik moet ook nog wat aan mijn disclaimer sleutelen. Laatst kwam ik erachter dat best een groot merk mijn foto had geja… ehh had geleend en nadat ik ze erop had aangesproken is e.e.a. netjes opgelost. Dus het hebben van een goeie disclaimer is tegenwoordig een must-have!

  • Tom
   Tom

   02/03/2016 op 09:41

   Fijn dat je er iets aan hebt, Deb. Als jouw foto ‘geleend’ wordt is dat natuurlijk ook wel een groot compliment! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Basisinkomen zelf bij elkaar sparen? Gerhard Hormann deed het.
Zo krijg je een opgeruimde digitale boekenkast
Waarom je de mailbox van je internetaanbieder beter niet kan gebruiken + overstapplan
Sluiten