Gezinsuitbreiding! 🐈

De afgelopen dagen was ik veel thuis. Dat is allemaal niet zonder reden. Het heeft allemaal te maken met de kattenooievaar die iets kwam bezorgen.

Ons gezin is uitgebreid met een kitten! Ze heet Greet en je ziet haar al op de foto hierboven. Ze is zo gezellig en lief. En zoals het hoort bij een kitten kan ze ook behoorlijk het bloed onder je nagels vandaan halen door de grenzen op te zoeken.

De eerste dag was Greet een beetje bang en verlegen, maar als je haar nu een paar dagen later vergelijkt met het poesje dat ze nu is, herken je haar niet meer. Met alleen thuis zijn heeft ze ook niet echt problemen. Zodra we de deur weer openen ligt ze slapend of spinnend op haar stoel te wachten. ’s Nachts hoor ik ook geen miauw of krabbelende kattenpootjes tegen de deur.

Het is mijn eerste poes, maar gelukkig heeft Bas er al een aantal gehad. Dus we kunnen terugvallen op zijn kennis en ervaring over deze kleine tijgertjes. Samen zorgen we ervoor dat ze niets tekort komt.

Bijna alle speeltjes komen van de Action. Die hebben een groot assortiment! En we hebben de goedkoopste harige muisjes van de dierenspeciaalzaak. De duurdere liet mevrouw liggen. Wel let ik goed op dat er niet te veel speeltjes zijn. Er komt wel weer iets nieuws als er iets kapot is.

Ongelofelijk hoeveel liefde zo’n klein beestje je geeft. Knuffels, spinnen en momenten om hard om te lachen.

Als ze niet achter haar eigen staart aan rent of eet, dan ligt ze lekker te slapen. Zo’n slapend pluizenbolletje is zo rustgevend. Het helpt mij ook om te ontspannen en om in het moment te zijn. Ik ben deze week zelfs samen met haar in slaap gevallen op de bank.

Als kers op de taart wil ik jullie nog een paar foto’s laten zien van onze kleine dame. Nu snap ik ook iets meer waarom ouders vaak zo trots zijn op hun kind. Ja kind, want zo voelt het. Op heel veel mooie jaren, Greet! 🐟

 

12 gedachten over “Gezinsuitbreiding! 🐈”

 1. Wat een schatje! Heel veel plezier met haar. Wij hebben drie katten en een pup en ik weet dus hoeveel plezier, pret, liefde, rust maar ook uitdaging en zorg je hebt met je huisdier. Geniet ervan 😊

  Beantwoorden
 2. Ze ziet er prachtig uit!
  Veel plezier met jullie gezinsuitbreiding.

  Mijn eerste kitten was nogal verwilderd. Die klom overal in en op! Ook in mijn benen en langs gestuukte muren omhoog en ging dan op de rieten plafondlamp zitten! Ik was bijna bang van het beestje!

  Beantwoorden
  • Dank je wel, Aaf! Bas en ik zijn niet meer de mooiste thuis… Haha.

   Dat klinkt heftig! Greet springt af en toe ook ineens de bank op of tikt onverwachts tegen mijn voet. Dan schiet ik ook de lucht in…

   Beantwoorden
 3. Wat een snoepje. Onze katten zijn 11 en 12 en we hopen dat ze nog jaren fit blijven. Ze communiceren echt met ons (want ze willen graag dat wij dingen voor ze doen, zoals deuren openen en zo) en als je daar aandacht aan besteedt kunnen kat en mens elkaar heel goed begrijpen en is er geen aanleiding tot beknorren of protestnagelen. Onder elkaar miauwen ze niet, maar wel met ons. Die domme mensen hebben overal geluid bij nodig :-)

  Beantwoorden
  • Dank je wel, Anoniem! Dat klinkt als een gezellige boel bij jullie. Lief van dat katten dat jullie bij ze in huis mogen wonen! :)

   Beantwoorden
  • toen ik nog katten had deden ze vaak zelf de deuren open (in huis), een ging aan de deurkruk hangen en de anderen duwden dan de deur open. Ik heb alle deurkrukken omgedraaid, dat ze er niet meer op konden springen. Vonden ze niet leuk. Heel veel plezier met deze schoonheid en wat een leuke naam

   Beantwoorden

Plaats een reactie