Gelukkig 2024!

We hebben het weer geflikt, jongens. Het oude jaar gooien we weg en het nieuwe jaar pakken we erbij. Fris en fruitig. Een tabula rasa. Een nieuwe start.

Normaal gesproken is een nieuw jaar een moment om doelen te stellen. Zoals 3 keer per week sporten, 20 boeken per jaar lezen, 10% sparen en 5 kilo afvallen.

Ik heb op dit moment geen behoefte aan hele concrete doelen. Omdat ik mijzelf niet te gek wil maken. Ik ken mijzelf inmiddels. Doelen kan ik lastig loslaten en voordat je het weet loop ik mijzelf voorbij. Dit jaar wordt het jaar van de gedisciplineerde schop onder mijn kont, maar wel met mildheid en compassie.

Sporten is zoiets dat ik wil/moet/kan/ga oppakken, het streven is ongeveer 2 keer per week een stukje hard te lopen. Daarbij gaat het niet om snelheid of de afstand. Het belangrijkste is dat ik in beweging ben en mijn hoofd kan legen.

Na maanden van lekker eten komt de voedingsapp er weer bij. Want als je inzicht hebt kun je bijsturen. In combinatie met voldoende bewegen zal dat ervoor zorgen dat ik lichamelijk en mentaal beter in vorm raak. Het wordt geen streng dieet, er mag ook genoten worden op z’n tijd inclusief wat Schijt-aan-Sonja-dagen. Maar iets opleveren moet het wel natuurlijk. Een paar kilootjes eraf zou mooi zijn.

En er zal extra gespaard worden voor het nieuwe huis. Want eind dit jaar ga ik na 10 jaar weg uit Amsterdam. Wat een raar idee… We hebben een sheet met daarin de verwachtte kosten. Voor bijvoorbeeld de vloer, wanden, raamdecoratie… Voor onverwachte dingen is het fijn om wat extra vet op de botten te hebben. Daarnaast zal ik maandelijks blijven inleggen in passieve indexfondsen. Saai beleggen is de manier om op de lange termijn rendement te maken.

Ik zou nog wel wat meer in het moment willen leven. Denken vanuit mogelijkheden en leven in het moment. Een balans tussen nu en de toekomst. Verder ben ik vooral heel benieuwd naar wat voor verrassende en leuke dingen dit jaar gaat brengen.

Ongemerkt zijn er toch wel wat zaken op papier gekomen. Maar ik noem het ‘aandachtsgebieden’ en geen SMART doelen :-).

Heb jij al nagedacht over 2024? Ik wens je veel gezondheid, (financiële) wijsheid, geluk en plezier toe.

Foto: Myriam Zilles via Unsplash

6 gedachten over “Gelukkig 2024!”

  1. Doelen stellen vind ik net als goede voornemens niet erg nuttig, dat is natuurlijk persoonlijk. Mijn enige goede voornemen is om niet te veel achterom te kijken naar wat er fout ging, maar de focus te leggen op wat er vanaf nu goed gaat. Zo houd ik bij wat ik minder uitgeef aan overbodige spullen, kijk ik wat ik weggooi en/of wegbreng. Dat bijhouden motiveert mij om verder te gaan met doelmatig om te gaan met wat ik verdien en daar het meeste uit te halen en een leuke buffer op te bouwen .

    Beantwoorden
    • Dat zou goed kunnen, Belia! We verhuizen wel naar een wat groter en duurder huis. Voor hetzelfde geld hadden we in Amsterdam minder gekregen. Denk dat het ook wat gezonder is om weg te gaan uit de drukke stad :)

      Beantwoorden

Plaats een reactie