Geen blikopener in huis, wat nu?

Op de meeste blikken zit tegenwoordig een handig lipje, waarmee je het zo opentrekt. Maar wat doe je als dat lipje niet op jouw blik zit en je geen blikopener in huis hebt? 

Toen ik een paar dagen geleden wilde gaan koken, bekeek ik het blikje. Maar oef. Er zat geen lipje op. In mijn minimalistische keukenla lag tot mijn schrik geen blikopener en ik had geen zin en tijd om naar de supermarkt te gaan. Wat nu? 

Nu ben ik niet de meest masculiene man die je kan tegenkomen. Maar gelukkig heb ik wel een gereedschapsetje in huis. Een oranje doosje van onze Zweedse vrienden. Het setje is heel basic, maar voor mijn minimale gebruik is dat prima. Je ziet trouwens ook dat het setje niet vaak gebruikt is. Tips van Tom heeft als het om klussen gaat twee linkerhanden. Zelfkennis is het begin der wijsheid, niet waar?

Terug naar het koken. Ik had het ingrediënt die avond wel nodig voor het eten, dus moest ik een andere manier bedenken om het blik te openen. Wat kan je daarvoor gebruiken? Het werden een platte schroevendraaier, een hamer en een tang. 

Na meerdere gaten met de schroevendraaier te hebben gemaakt door er met de hamer op te tikken en dit steeds op te schuiven, ontstond er een gleuf. Daarna kon ik het blik buigen met de tang. Zo kon ik met een lepel de inhoud uit het blik lepelen en heb ik alsnog lekker kunnen eten. 

Hoera! Missie geslaagd. Al kan ik het niet voor dagelijks gebruik aanraden. Dus ga ik toch maar op zoek naar een goede blikopener. Het werkte prima op deze manier, maar ik kook toch liever zonder hamer en schroevendraaier.

Voor welke grote uitdaging stond jij deze week?

7 gedachten over “Geen blikopener in huis, wat nu?”

  1. Ik kan nu even niets bedenken, maar ik ben best creatief. Toen ik mijn rechterarm en -hand in het gips had en mijn vingers niet mocht bewegen leerde ik heel snel met 1 hand en 1 voet mijn veters te strikken! En ik kon ook heel goed naar de supermarkt lopen om voorgesneden groenten te kopen 😉🤣.

    Beantwoorden

Plaats een reactie