Ga jij voor die nieuwe telefoon of niet?

Dinsdagavond is het Apple Event! Hier kondigt Apple haar nieuwe producten aan. In deze post vind je een link, zodat je dinsdag live mee kan kijken. En moet ik nu wel of niet die nieuwe telefoon kopen?

Hoe lang moet een telefoon mee gaan?

Mijn vorige telefoon heb ik bijna 2 jaar, een iPhone 6s. Die kocht ik van de eerste 13e maand die ik kreeg toen ik bij de HvA werkte. Er was vlak daarvoor iemand overleden en ik dacht: shit, ik leef nu, een telefoon gebruik ik nog wel vaker dan een computer, dus ik moet het gewoon doen. Alleen nu komt het dilemma: een goede telefoon gaat natuurlijk wel langer dan 2 jaar mee. Als ik dit jaar al een nieuwe telefoon koop, dan heb ik er voor mijn gevoel niet het maximale uitgehaald. Opgelost! Mijn huidige telefoon kan ik doorgeven aan iemand in mijn familie. En ik weet dat zij veel plezier aan de telefoon gaat beleven. Dus voor verspilling hoef ik niet bang te zijn.

Voor groot of klein?

Eerlijk is eerlijk, de iPhone 5 vond ik qua formaat toch het prettigste. Ik heb vrij grote handen, maar de iPhone 6 kun je bijvoorbeeld toch wat minder makkelijk vasthouden op de fiets. De verwachting is dat de iPhone SE (dat is de behuizing van de iPhone 5s met de inhoud van de iPhone 6s erin) ook begin volgend jaar een opvolger krijgt. Ik weet nog niet zeker of ik voor de opvolger van de SE ga of toch voor de “volwassen” iPhone. Wel wil ik meer dan 16 GB opslag. Want dat is nu zo’n gedoe elke keer. #firstworldproblems

Verschil iPhone 6s en iPhone SE

In één keer kopen of als abonnement?

Mijn Sim Only-abonnement loopt volgend jaar pas af. Dus als ik een nieuwe telefoon wil dan moet ik deze los kopen. Dat vind ik eigenlijk ook wel de prettigste manier. Je wordt je dan echt bewust van de waarde van een product, omdat je het in één keer afrekent. En je houdt op die manier ook de maandlasten laag.

Maar Tom, je schrijft toch ook over besparen? Daar past een gloednieuwe iPhone dan toch niet bij?

Dat klopt als een bus! Máár het hele leven draait natuurlijk niet om besparen. Besparen is leuk, maar je moet voor jezelf een aantal prioriteiten stellen. Waar geef je wel graag geld aan uit? In mijn geval word ik heel blij van gadgets. Dus in mijn budget reserveer ik een stukje om daar geld aan uit te geven.

Live-link naar het Apple Event

Dinsdag 12 september kun je vanaf 19:00 live meekijken met het Keynote event van Apple. Waarbij live vanuit het Steve Jobs theater de nieuwste telefoons worden aangekondigd. Over de namen en de specs wordt al lang gespeculeerd. Maar of het nu de iPhone 7s, de iPhone 8 of de iPhone X gaat zijn: leuk wordt het zeker!

Hoe lang heb jij jouw huidige telefoon al? En ben jij van plan om hem binnenkort te vervangen? Of ga je er nog even mee door? Ik ben benieuwd!

Dit vind je misschien ook interessant:

3 gedachten over “Ga jij voor die nieuwe telefoon of niet?”

 1. Goedemorgen Tom,

  Ik heb sinds 4 maanden een 7 Plus 128gb. Hiervoor had ik een 5 met 32gb. De reden voor een nieuwe telefoon was dat ik een betere camera wilde een groot scherm (1 oog werk nog maar 95% ) en meer geheugen. Vorige telefoon had ik 4 jaar . En heb hem zelf betaald :)

  Beantwoorden
  • Zo, dat is een grote telefoon! :) Ben benieuwd hoe je ‘m dan meeneemt. Past het wel in je broekzak? Aan opslagruimte zal je in ieder geval niet snel gebrek hebben.

   Groetjes Tom

   Beantwoorden
   • Past makkelijk in mijn broekzak moet je wel het juiste type/merk spijkerbroeken hebben (draag als jaren het zelfde type en je merkt er niks van )

    Beantwoorden

Plaats een reactie