De dagen worden elke dag weer wat korter. En daarmee is de kans groter dat je in het donker achter je computer zit. Onrustig voor je ogen! Een aantal maanden geleden schreef ik over Night Shift, de functie van Apple die ervoor zorgt dat het beeldscherm van je iPhone en iPad zich ‘s avonds aanpast naar een andere kleurtint. Dat zorgt ervoor dat een scherm minder vermoeiend voor je ogen is. Zo’n optie is er ook voor je desktop en laptop. In deze tip lees je meer over F.lux.

F.lux. Wat doet het?

F.lux past de kleuren op jouw beeldscherm aan het moment van de dag aan. ‘s Avonds en ‘s nachts zie je een warme gloed, wat prettiger is voor jouw ogen en slaapritme. Alles is in te stellen: van de gloed bij daglicht tot en met de gloed in het donker en de snelheid van overschakeling.

Eerst even testen?

Wil je eerst even testen hoe het eruit ziet als je F.lux hebt geïnstalleerd? Ga dan naar de Fluxometer. Dat is een pagina van Flux om jou de effecten van het programma te laten zien. Zo krijg je alvast een beeld van de kleurcorrectie, zonder dat je iets hoeft te installeren.

Downloaden

F.lux is gratis te downloaden voor Mac, Windows en Linux. Dit is donationware, wat betekent dat de maker het op prijs stelt als je doneert als je blij bent met het programma.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met dit programma!