Er zijn zoveel blogs die ik leuk vind om te volgen, dat ik af en toe het overzicht niet meer houd. Niet alle sites hebben een handige functie om je te abonneren per e-mail. En ik vind het ook een heel gedoe om zelf te checken of er nog nieuwe berichten zijn. Gelukkig is daar Feedly!

Op basis van RSS

Feedly werkt op basis van RSS-feeds (voor de liefhebber: Really Simple Syndication). Het is een lijst met de nieuwste berichten van een website. Een website als Feedly checkt voortdurend de RSS-feeds van de websites die jij hebt toegevoegd om te zien of er al nieuwe content is. En als dat het geval is krijg je het te zien in je overzicht. Je ziet in de meeste feeds alleen de eerste paar zinnen, zodat je als je het interessant vindt door kan klikken naar de website.

Maak zelf je indeling

Je houdt overzicht doordat je zelf categorie├źn kan aanmaken, waaronder je de websites plaatst. Wil je alleen even bijlezen op het gebied van techniek? Dan selecteer je het kopje techniek en krijg je alleen die sites te zien.

Thuis en onderweg

Feedly heeft een website die je kunt gebruiken, maar is ook beschikbaar als app voor op je telefoon en tablet. Zo kun je onderweg ook de nieuwste berichten checken. Handig als je wacht op je pizza, of als je met je partner aan het shoppen bent ;-).

Er is een betaalde en een gratis variant beschikbaar. Met de gratis variant kan ik tot nu toe prima uit de voeten.

Breng me naar Feedly! 

Hoe houd jij overzicht in de websites die je volgt? Laat het me weten.