Even een paar weken vrij

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ik kreeg een aantal berichtjes met de vraag of het wel oké gaat (zo lief!), dus hierbij een update.

Ik kan niet ontkennen dat ik een lastige tijd achter de rug heb. Het is pittig om je hebbe en houwe achter je te laten. Uiteindelijk komt het er op neer dat je van veel dingen (en ook mensen) afscheid moet nemen. Van sommige mensen hoor je gewoon niets meer of is het contact heel oppervlakkig. Alsof ze er toch iets van vinden dat jij de relatie hebt beëindigd.

Alles bij elkaar kost het een hoop energie en kun je eigenlijk zeggen dat ik in een soort afsluitende rouwfase zat, waarin mijn lichaam duidelijk aangaf dat het echt too much was. Hoog tijd om daar naar te luisteren dus. Ik heb de afgelopen tijd veel privéafspraken afgezegd en op mijn werk ook op de rem getrapt.

De meubels zijn er!

Gelukkig heb ik 4 weken vakantie vrij kunnen nemen. De eerste week kwamen mijn meubels binnen. De voordeur moest eruit, want de bank kon niet naar binnen. En ik had houten panelen besteld voor aan de muur. Die knoeperds waren net een paar centimeter te groot voor de lift. De bezorgers mochten ze maar tot de 4e verdieping naar boven brengen, want zo stond dat in de voorwaarden.

Mag jij raden wie er op de warmste dag van het jaar naar de bovenste etage mochten sjouwen. Maar het goede nieuws is: de meubels staan! Daar ben ik zo ontzettend blij mee. Mijn huis wordt steeds completer. Een deel van het resultaat zie je op onderstaande foto’s van Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom (@tipsvantom)

In het water gevallen

Week 2 van mijn staycation viel in het (toilet)water, want ik had een stevige voedselvergiftiging. Hoge koorts, rillingen, geen eetlust. Ik ben heel erg blij dat het grooste gedeelte na een week over was. Waar het nu uiteindelijk door kwam? Ik vermoed door een maaltijdsalade van een supermarkt. Hebben we dat ook weer meegemaakt.

Stedentrip

Door alle drukte op Schiphol had ik geen vakantie geboekt. Die rijen en stress waren niet heel erg aanlokkelijk. Om nog even weg te gaan was er last-minute een stedentrip met de trein naar Brussel. Echt fijn om er even uit te zijn! En wat een leuke stad is het. Wafels, pannenkoeken en natuurlijk friet. Lekker eten dat kunnen ze wel, die Belgen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom (@tipsvantom)

Lekker tot rust komen

De rest van de vakantie staat nog in het teken van uitslapen, koffie drinken, lezen, nog wat dingetjes kopen, organiseren en ontspullen. Jaja, ook bij mij valt er nog te ontspullen. Na een verhuizing prop je toch weer een hoop in allerlei lades en kasten. Zodra je die dan opent denk je: meh, ik weet niet of ik hier heel vrolijk van word.

Ik ben heel blij met de steun van de lieve mensen om mij heen. Mensen die hebben geholpen met klussen of me gewoon eens vroegen hoe het gaat. Of mensen die het gelijk accepteerden als je zei dat je het even niet zag zitten om af te spreken. Dat heb je in dit soort periodes gewoon nodig. Heel veel dank. We gaan weer moedig voorwaarts.