Elke dag naar kantoor ?

Een paar jaar geleden konden we ons niet voorstellen dat zoveel mensen vanuit huis zouden gaan werken. Zelf ben ik geen fan van online meetings. Ik mis daarbij een te groot deel van de non-verbale communicatie. Grapjes komen niet goed over en er zit toch vaak wat vertraging en ruis op de lijn. Daarnaast zijn alle meetings heel strak ingepland en heb je weinig tijd tussendoor om bij te komen.

Ik kan niet de hele dag in mijn eentje zitten. Ik heb op een dag menselijk contact nodig en wil de energie van anderen ‘voelen’. Als je op kantoor zit, hoor en zie je ook beter wat er speelt. Ook de spontane ontmoetingen vind ik tof.

Wat ik me wel kan voorstellen is dat je vanuit huis geconcentreerder aan projecten kan werken. En je kan tussendoor natuurlijk lekker een wasje draaien, zodat je na werktijd echt vrij bent.

Mijn werkgever heeft verschillende gebouwen. Misschien dat ik me daar eens in een ruimte ga ‘verstoppen’, zodat ik niet direct vindbaar ben.

Ik verwacht dat er door de hoge gasprijzen in de winter meer mensen naar kantoor gaan. Ze kunnen de verwarming thuis dan lager laten staan en zo de hoge energierekening wat ontlopen.

Werk jij veel vanuit huis of ga je -net als ik- ook vooral naar kantoor?

4 gedachten over “Elke dag naar kantoor ?”

 1. Ik vind thuiswerken heerlijk! Ik ervaar daardoor veel meer balans, tussen werk en privé. Fijn om geen reistijd te hebben. Ik snap wel dat dit anders is als je alleen woont.

  Beantwoorden
 2. Hee Tom,
  Ik bevind me op je site omdat we net je podcast met Meesman hebben geluisterd. Heel nice.

  Ik werk part-time en verdeel die uren vaak over de gehele werkweek naar gelang de projecten waar ik op zit. Dan voelt de overhead, om vanuit de ene naar de andere stad naar kantoor te reizen, voor een enkele meeting best wel zwaar.

  Maar ik kan me ook inleven in mensen die full time werken in aansturende functies die niet alle meetings via een haperige Teams verbinding willen doen. Het zou wel fijn zijn als die zich ook in mijn situatie konden verplaatsen. (*kuch*)

  Ik houd ook van spontane interacties op kantoor maar maakt het me productiever? Ik heb zeker wel sparring partners nodig als ik tegen problemen aanloop. Momenteel heb voor het grootste deel van mijn werk echter geen collega’s met wie ik vergelijkbare verantwoordelijkheden over dezelfde projecten deel, dus die moet ik dan actief benaderen. Toen ik bijvoorbeeld een prototype moest ontwikkelen zat ik wel vaak samen met die collega’s in het lab te werken. Dat doe ik dan zeker liever in persoon.

  En dat argument van die verwarming ben ik ook gevoelig voor. ;)

  Beantwoorden
 3. Ik heb alles bij elkaar één week thuisgewerkt. Ik gaf toen een paar online lessen. Daarnaast heb ik op school gewerkt, zonder studenten, en dus ook online. Ik vond het vreselijk! Saai maar ook moeilijk. Hoe houd je 25 studenten 120 uur lang geboeid/bezig/actief? We hadden dit nog nooit gedaan en moesten het allemaal zelf uitvogelen. Geef mij maar een klas vol drukke jongeren, die af en toe wat zeggen, reageren op een grapje, onderling contact hebben, bezig zijn of juist niet. Kortom een klas waarin dingen gebeuren. Online gebeurt er niets! Vergaderingen online vind ik ook vreselijk vervelend en ik doe er niet meer aan mee. Ik heb nog wel af en toe een één-op-één overleg met een collega die elders werkt ivm reistijd etc, en dat vind ik te doen. Ik ben geen thuiswerker, dat is wel duidelijk voor mij!

  Beantwoorden

Plaats een reactie