Dit was mijn eerste telefoon en kijk eens waar we nu zijn!

De telefoon is niet meer uit mijn leven weg te denken. Lekker cliché, maar wel waar.  Want wie kan er nog zonder telefoon? Ik kan me nog herinneren dat mijn vader een telefoon met een klepje had en een antenne die je moest uitschuiven. En kijk eens waar we nu zijn …

Mijn eerste telefoon

Heel lang geleden, ik denk 15 of 16 jaar terug, kocht ik mijn eerste telefoon. The good old Nokia 3310. De langst mogelijke slang maken met Snake, bellen en vooral sms’en. Wat was dat tof! En voor sms’en was het normaal om 25 cent per berichtje te betalen. Whatsapp was er nog niet, dus het beltegoed ging er al snel doorheen. Ik had toen een prepaid abonnement, volgens mij bestond een Sim Only abonnement toen nog niet eens. Dus ja, daar moest ik weer naar het benzinestation om beltegoed te kopen.

Wie het snelst kan sms’en

Een aantal jaar later was er op een schoolfeest een wedstrijd. Degene die het snelst kon sms’en won een telefoon. Ik werd uitgekozen om het podium op te komen. Alsof mijn leven er vanaf hing, typte ik als een bezetene de door de presentator opgenoemde tekst in. Klaar! En ja hoor, ik won een telefoon. En zo had ik een telefoon met kleurenscherm van Mitsubishi. Nooit geweten dat dat een telefoonmerk was. Ik kon zelfs foto’s maken! Lang heeft het leven van de Mitsubishi niet geduurd, want hij had in mijn zak innig contact met een sleutel. Met een grote olievlek op het scherm als gevolg. We namen afscheid van elkaar. Daarna is er nog een tijdje een Nokia met kleurenscherm in mijn leven geweest. En een Samsung met uitschuifbaar toetsenbord. En toen werd het tijd voor het échte werk ;-).

Mijn eerste iPhone

Toen ik in 2008 mijn eindexamens van de havo had, werd de iPhone 3GS aangekondigd. Al een aantal jaar volgde ik de ontwikkeling van de iPhone met veel belangstelling. Als eindexamencadeau mocht ik van mezelf deze telefoon hebben, die ik op naam van mijn ouders afsloot. Want ik was nog te jong voor een eigen abonnement. E-mailen en internetten in de trein, oh wat was dat fijn! Wel jammer dat de mobiele netwerken nog niet bestand waren tegen mobiel internet. Er ontstond door de drukte al snel vertraging op de lijn, met lange wachttijden als gevolg. Alsof het water voor een hele stad door een dunne waterslang wordt aangevoerd. Mobiel internet leek bijna aan zijn eigen succes ten onder te gaan.

Gelukkig kwam het allemaal goed

Maar gelukkig, nu ruim 9 jaar later is het allemaal goedgekomen. De mobiele netwerken zijn van hoge kwaliteit en op veel plekken kun je zelfs sneller mobiel internetten dan thuis. As we speak is de nieuwe internetstandaard 5G ook alweer in ontwikkeling, waarbij nog snellere reactietijden mogelijk zijn.

Hoe vaak gebruik jij je telefoon?

Zelf stapte ik op een gegeven moment dus over naar een abonnement. Omdat dat in mijn geval goedkoper was. Maar ik hoor ook weleens mensen die hun mobiel eigenlijk heel weinig gebruiken. Ze internetten en bellen weinig. Of willen niet aan een abonnement vastzitten. Dan kan het ook lonen om voor prepaid te gaan. Om te weten wat voor jou handig is moet je je bel-, sms- en internetgedrag in kaart brengen en de kosten naast elkaar leggen.

Over kwaliteit gesproken

Wat je ook kiest, het is belangrijk om een goede provider te nemen. Je wilt tenslotte wel overal bereikbaar zijn. Wist je al dat Simyo door de Consumentenbond voor de tiende keer is uitgeroepen tot beste mobiele provider van Nederland? Ze heeft ook een prijs ontvangen voor meest klantvriendelijke bedrijf. Als je dus op zoek bent naar een mobiel abonnement zonder telefoon, met een goede service en via het netwerk van KPN, kijk dan eens op hun website. Je kunt er zowel prepaid als een sim only-abonnement kopen.

Wat was jouw eerste telefoon? Ik ben benieuwd!

Beeld: SXC.hu
Dit bericht is deels geschreven in samenwerking met Simyo.

1 gedachte over “Dit was mijn eerste telefoon en kijk eens waar we nu zijn!”

Plaats een reactie