Een vliegende start

Vind je het niet ongelofelijk? De eerste 11 dagen van het jaar zijn alweer voorbij. En ik heb nog niet eens geblogd. Hoe bedoel je, een vliegende start? Nou, de tijd vliegt. In dit blog deel ik een aantal van mijn doelen van 2019.

Blog

Laten we beginnen met waarom jij hier nu bent. Het blog. In 2019 wil ik het bloggen serieuzer oppakken. Het blijft voor mijn gevoel nu te vaak liggen. Aan mijn blog werken moet ik dus op vaste momenten plannen. Maar een doel moet natuurlijk wel concreet zijn. Dus laten we zeggen dat ik dit jaar 50 blogs wil plaatsen.

Grappig was dat ik bij mijn vorige bericht op mijn kop kreeg. Een aantal volgers had namelijk geen mail ontvangen dat er een nieuw blog online stond. Dat klopt, want mijn systeem checkte dat maar 1x per dag. Dat heb ik maar alvast opgelost. De nieuwsbrief gaat er nu automatisch uit zodra ik op ‘publiceren’ druk. Dus als het goed is heb je nu binnen een paar minuten een bericht ontvangen dat er een nieuw blog online staat. Kan iemand dat bevestigen? :-)

Gezondheid

Ik wil fit zijn en energiek. Wie niet? ;-) Daar moet je natuurlijk wel iets voor doen. Dus dat wordt sowieso 3x per week sporten. En de dagen waarop ik niet sport, wandel ik een rondje. Daar hoort ook bij om eens wat vaker voor de trap te kiezen in plaats van de lift. En ik let goed op wat ik eet en drink. De dag begin ik met een stevig ontbijt en ik drink de hele dag door genoeg water. Daarnaast wil ik genoeg noten eten, als compensatie voor het flexitarische bestaan. En dan mijn guilty pleasure, koffie, ook maar wat minderen? Mediteren moet ik eigenlijk ook weer oppakken. Hmmmm… Beetje veel doelen misschien om goed de focus te behouden.

Zakelijk

Toen ik november vorig jaar volledig voor mezelf begon, had ik bij lange na niet durven dromen dat het zo goed zou gaan. Ik had mezelf nog wat langer de tijd gegeven om op te starten, maar het is een vliegende start. Natuurlijk ben ik erg blij met de mooie en ook verschillende bedrijven waar ik voor mag werken. De komende weken wil ik ontdekken hoe ik mijn dagen het beste kan indelen. Heel vroeg beginnen en dan ‘s middags vrij? Of ‘s ochtends een paar uur werken en ‘s middags weer een blok? Of weer één vrije dag per week? En blijf ik vanuit huis werken of ik ga ik ook wat andere plaatsen proberen?

Heb jij doelen gesteld? En lukt het je al om daar aan te werken? Ik ben benieuwd.

 

10 Reacties

 1. Hoi Tom,
  Om 22.12 uur je blog ontvangen, ik weet niet of dat snel is?
  Zo mooi en goed dat je al meerdere opdrachten hebt gekregen en je zzp-schap succesvoller verloopt dan je had verwacht.
  Tsja, die doelen stellen aan het begin van het jaar…. goed om stil te staan bij waar je nu staat en wat je wilt verbeteren en bereiken, dat wel. Ik ben niet zo van het doelen stellen, ik moet altijd al zoveel. Als ik al een doel zou willen stellen is het om niet meer iets van mezelf te moeten en meer te genieten.

  Je eigen werktijd indelen kan lastig zijn, zeker als je thuis werkt. Ik deed dat ook een periode, werkte wel hard trouwens, ook thuis. Toch vond ik het fijn toen ik een eigen ruimte had waar ik dagelijks (en later 4 x p.w.) heenging in de ochtend en tegen het eind van de middag weer naar huis ging. Ik vond het beide voordelen hebben.

  Bedankt voor je blog!

  • Tom
   Tom

   12/01/2019 op 09:42

   Hoi Margreet,

   Om 22:11 was het blog geplaatst. Dus als je een minuut daarna de mail hebt ontvangen is dat top. Thanks!

   Haha, je hebt ook gelijk dat we altijd een hoop moeten. Een doel om minder te moeten is ook mooi, toch? Ik denk dat ik sowieso ook wel weer wat vaker ‘offline’ wil gaan. Gewoon echt internet uitzetten. Zodat als je in een automatisme je laptop openklapt of je mobiel pakt, er niks gebeurt omdat er geen verbinding is :-).

   Wat betreft werkplek en dagindeling kan ik ook nog wel een keer een leuk blog schrijven, haha.

   Thanks voor je leuke reactie.

   Groetjes Tom

 2. Veel doelen Tom. Knap wanneer je ze allemaal kan volbrengen, en anders de blogposts maar een beetje tussendoor. Gezondheid en een goede werkbalans zijn veel belangrijker.

  • Tom
   Tom

   12/01/2019 op 09:43

   Thanks, Chris. Je hebt gelijk, wel wat veel doelen… :-). Jij bent ook goed bezig met wandelen. Ik houd je in de gaten :-)

   Groetjes Tom

 3. Altruïsme ten top: mijn goede voornemen is zorgen dat iedereen om me heen er zo goed mogelijk uitziet door mezelf zo veel mogelijk te verwaarlozen. Succes met je doelen, Tom!

  • Tom
   Tom

   12/01/2019 op 09:46

   Haha, ojee. Misschien is er nog wel een mooie middenweg? :-) Als iemand me coaching aanbiedt, neem ik diegene serieus als ‘ie al goed in vorm is ;-).

   Jij ook succes! :D

   Groetjes Tom

 4. Hier nu 18.38 wanneer ik je blog lees op zondag uhhhh januari denk 13 want loop 12 uur vooruit op NL en ben door mn reis van data en dagen af. Goede voornemens doe ik niet aan maar jij deste meer lees ik. Succes met alles, mijn focus is compassie. Geen doel maar gewoon naar wat ik zie en naar mijzelf. Ik wil je zeggen dat ik bere trots op je ben dat je de stap naar zzp hebt gezet, ik bewonder je om je moed en je fijn gevoeligheid. Je een voorbeeld bent voor je omgeving en ik hoop dat je een grotere kring om je heen gaat verzamelen die ook gaan genieten van wat je doet. Hiep hiep hoera 2019 en Tom 🎂

  • Tom
   Tom

   13/01/2019 op 10:38

   Jeetje, Sophie. Ik word stil van jouw lieve woorden. Fijn wakker worden zo, haha. Hoop dat je heerlijk aan het genieten bent daar ‘onder’. Op een succesvol 2019. Proost!

 5. Fantastisch Tom, een goed begin is het halve werk.
  Mooie doelen die je jezelf stelt, je kan ze naar belangrijkheid prioriteren. Stel vooral je gezondheid op nummer 1.
  Succes dit jaar!!

  • Tom
   Tom

   13/01/2019 op 15:48

   Dank je, Marion. En goed idee om gezondheid op #1 te zetten. Jij ook succes! En we spreken elkaar :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Overal WiFi, dankzij mijn MiFi
Stuur online tekst naar Kindle
Geen inspiratie om te bloggen? Hubspot helpt je op weg!
Sluiten