Een vast contract, hoera!

Kun je als millennial (geboren tussen 1981 en 2000) nog een vast contract krijgen? Uit mijn zorgvuldige n=1 onderzoek blijkt van wel. Ik heb namelijk een vast contract gekregen!

Hoe zat het ook alweer? Anderhalf jaar geleden deed ik als zelfstandige een leuke klus voor een startup in het onderwijs. Een half jaar later kreeg ik een jaarcontract aangeboden en dat is nu omgezet in een vast contract.

Vast contract voor 3 dagen per week

Vanaf volgende maand gaat mijn vaste contract in, waarbij ik 3 dagen per week ga werken. Ik ga eerst kijken hoe het is om de werkweek van maandag tot en met woensdag te laten lopen. Natuurlijk kan ik daarnaast nog andere freelance klussen doen, maar ik heb besloten om daar nu niet actief naar op zoek te gaan.

Bloggen en nieuwe dingen leren

Wat ga ik dan wel doen? De dagen die ik niet in loondienst werk, wil ik besteden aan dit blog en ik wil nieuwe dingen leren. Een braindump van dingen die ik nu overweeg:

 • E-book schrijven over omgaan met geld
 • Speciale themapagina’s maken met uitleg over onderwerpen zoals hypotheek, sparen, besparen en pensioen
 • Opleiding volgen tot budgetcoach of financieel planner
 • Opleiding volgen tot opruimcoach
 • Automatisch mailsysteem opzetten
 • Vaker zingen (en misschien daar ook wel een opleiding voor volgen?)
 • Meer tijd doorbrengen in de natuur
 • Mijn dierbaren vaker zien

Nu ben je weer helemaal op de hoogte! :) Ik ben benieuwd naar wat je van mijn plannen vindt.

31 gedachten over “Een vast contract, hoera!”

 1. Een strak plan. Belangrijk dat je in het leven je eigen pad bewandelt. Het leven verandert voortdurend en het goed om telkens te kijken of je nog gelukkig bent met je oude keuzes.

  Beantwoorden
 2. Wat zou dat leuk zijn Tom, vaker met je dierbaren in de natuur zingen!?
  En volgens mij ben je al een soort van opruimcoach hoor.
  Hartstikke gefeliciteerd met je vaste contract by the way.

  Beantwoorden
 3. Ten eerste gefeliciteerd met je vaste contractie! Is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend.
  Ik werk zelf ook parttime (20uur in de zorg) en wil na de zomervakantie mogelijk een opleiding/cursus tot budgetcoach doen. Ik werk parttime, zodat ik zoveel mogelijk thuis ben als ik mijn kids heb. Ik kan ze zien opgroeien en tijd met ze doorbrengen. Maar ik wil mezelf ook niet vergeten en probeer af en toe in mezelf te investeren. Voor nu een fijne combinatie, hoewel ik in de toekomst minder/geen weekenden meer zou willen werken om wat meer me-time te hebben. Dus dan zou ik een doordeweekse dag moeten werken dat ik mijn kids heb, maar dat is te overzien en dan heb ik alsnog veel tijd met ze.

  Beantwoorden
  • Dank je wel, San! Wat leuk dat je ook kijkt naar budgetcoachen. Er zijn wel veel opleidingen en cursussen, dus ik moet daar op een later moment nog even induiken. Het NIBUD heeft ook diverse cursussen, zag ik.

   Beantwoorden
 4. Super fijn, Tom, dat je contract volgende week dan echt ingaat!
  Wat ik van je plannen vindt? Het zijn er nogal wat, haha. Ook erg verschillend qua inhoud. Sommigen uitvoerend, anderen eerst opleiding volgen en dan deels een ander vak uitoefenen, en ook plannen om niets werkachtigs te doen, maar vooral uit te breiden wat je leuk vindt, zonder inkomsten.

  Veel leuke ideeën die ik je stuk voor stuk ook zie doen…

  Beantwoorden
 5. Ik vind je plannen geweldig. Ben zelfs een beetje jaloers omdat ik graag meer in mijzelf wil investeren echter is dat maar heel beperkt mogelijk vanwege jonge kinderen die tijd en aandacht vragen. Dat laatste heeft nu prio maar ik heb natuurlijk ook mijn eigen dromen..

  Beantwoorden
  • Ah, niet jaloers zijn hoor Ron! Ik kan me voorstellen dat het met jonge kinderen lastiger is om veel tijd vrij te maken. Maar in jezelf investeren kan ook al een kwartiertje per dag een stuk lezen over wat je wilt leren. Met kleine stapjes kom je ook ver!

   Beantwoorden
 6. Hoi Tom, je krijgt veel leuke reacties en terecht, je plannen zijn ook leuk en je contract is een felicitatie waard! Grappig om te lezen dat er veel volgers zijn die budgetcoach oid willen worden. Niet geheel onlogisch, dit blog trekt natuurlijk mensen met die interesse aan. Ik ga me er ook eens in verdiepen. Heb in het verleden voor Humanitas als vrijwilliger mensen met hun thuisadministratie geholpen. Vond ik altijd er leuk om te doen, zeker als je ziet dat mensen er echt iets aan hebben. Succes met alles! Groet Stella

  Beantwoorden
  • Dank je wel, Stella! Ja, leuk om te zien dat er meer mensen zijn met die interesse. Al vraag ik me wel af hoeveel wij er dan nog over moeten leren ;-)

   Beantwoorden
 7. Mijn plannen zijn
  Gaan wonen op Bonaire
  Websites leren bouwen
  Leren beter te communiceren
  Verder gaan met genieten van het leven
  Proberen het vol te houden om iedere dag yoga te doen (ben nu pas bij dag 5 dus dat wordt nog heel wat).

  Gefeliciteerd met je contract

  Beantwoorden
 8. Gefeliciteerd! Dat zijn mooie plannen :) Ik ben ook een millennial en heb zelfs bij twee werkgevers een vast contract kunnen bemachtigen (vorige en huidige) :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie