Een nieuwe start! Met nieuwe goede voornemens?

Is het jaar bij jou ook voorbij gevlogen? Zo was het nog 2021 en nu is het nieuwe jaar alweer 2 dagen oud. Ben jij klaar voor een nieuw hoofdstuk? ✨ In dit blog deel ik mijn goede voornemens. 

Om direct maar even op de goede voornemens in te haken. Houd jij die normaal gesproken vol? Uit onderzoek van een oranje bank blijkt dat 90% van de mensen er niet in slaagt om goede voornemens te laten uitkomen.

Dat niet uitkomen van goede voornemens kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder een aantal:

 • Het voornemen is niet concreet genoeg. Wat is gezonder leven? Hoe wil je afvallen? Hoe ga je daar aan werken? Wat is meer sporten? Wat is meer sparen? Wat is beter worden met financiën?
 • Het voornemen is niet vol te houden, omdat het te ambitieus is of jou niet uitdaagt.
 • Je hebt geen focus, doordat je te veel doelen hebt.
 • Je hebt geen standaard evaluatiemoment. Hoe gaat het met het doel? Waar ben je naar op weg? Is er iets wat je anders kan doen?En natuurlijk ook: successen vieren. Als je wilt sparen of afvallen helpt het om tussentijdse mijlpalen te bepalen. Haal je zo’n mijlpaal? Dan mag je dat best vieren met een lekker gebakje.
 • Je wil het niet graag genoeg.

Stel je voornemens niet uit

Nu moet ik je wel eerlijk zeggen dat ik met een aantal voornemens vorig jaar al begonnen ben. Want waarom wachten, terwijl je ook direct al kan beginnen? ??

“Wees een volwassen mens en stel niet je voornemens uit. Het komt op iedere dag en iedere handeling aan of je je ontwikkeling verliest of behoudt.” – Epictetus, Stoïcijns filosoof (bron)

Het juiste moment om te starten is nu. ?

Mijn 3 doelen voor 2022

Voornemen 1: dagelijks mediteren
Hiermee ben ik begonnen op 8 november. Waar ik in november nog een aantal keer niet mediteerde, heb ik dat in de maand december elke dag gedaan. Yeah! Mediteren verlaagt stress, verlengt je lontje en je traint jezelf om te focussen. Meer over mediteren en de apps die je hiervoor kunt gebruiken, lees je hier.

Voornemen 2: wekelijks bloggen
Vorig jaar heb ik niet voldoende tijd gemaakt om te bloggen. Desondanks wisten toch nog ruim 50.000 mensen deze website te vinden. Dank daarvoor! Ik heb genoten van jullie reacties. ☺️ Dit jaar wil ik minimaal elke zondagochtend een blog publiceren.

Voornemen 3: 10% van salaris in indexfondsen
Dit doel is eigenlijk meer een afremdoel. Maandelijks stort ik 10% van mijn nettosalaris in passieve indexfondsen. Ik heb mijzelf nogal weleens gek gemaakt door mijn spaarpercentage zo hoog mogelijk te maken. Dit jaar wil ik geld een minder grote rol laten spelen en is 10% genoeg.

Dat was ‘m, het eerste blog van 2022. Heb jij doelen of aandachtspunten in 2022? Ik ben benieuwd. Leuk als je ze hieronder deelt.

Foto: Kelly Sikkema via Unsplash

10 gedachten over “Een nieuwe start! Met nieuwe goede voornemens?”

 1. Interessant! Mijn doel is om elke dag 10.000 stappen te zetten. Aangezien falen soms mag, zou ik ook genoegen nemen met 5/7 dagen per week 10.000, of in totaal 70.000 in een week.
  Toch doe ik het nu al 14 dagen lang zonder problemen, dus ik hoop dat ik het in 2022 helemaal volhoud!

  Beantwoorden
 2. Hier in 2021 weer gestart met Italiaanse les. Inmiddels dag 86 met dagelijks oefenen.

  Daarnaast ook elke avond een soort van meditatie via een app.

  En nu in 2022 dagelijks mijn Fitonics oefeningen weer een gewoonte laten worden ^_^ (schreef ik en dacht oh ja).

  Beantwoorden
  • Fitonics? :) Dat moet ik even opzoeken. Tof, Italiaans leren. Staat ook nog op mijn lijstje. Net als Frans en Duits. Arrivederci!

   Beantwoorden
 3. Ik ben het vooral eens met het meteen beginnen en niet wachten tot een bepaalde datum.
  Ik ben vorig jaar februari begonnen met lopen. Iedere dag minstens 20 minuten en minstens 6000 stappen dat houd ik nu al bijna een jaar vol. Dus daar ga ik mee door.
  Ik wil me inderdaad wat meer gaan verdiepen in geld zaken en beleggen, maar dat vind ik nog altijd moeilijk. Ik weet niet goed waar te beginnen. Maar ga het toch proberen.
  En ik ga mijn stappen richting een betere gezondheid ook gewoon doorzetten daar ben ik ook al een tijd je mee bezig.
  Ik wens iedereen succes met het bereiken van de eigen gestelde doelen. Maak er een mooi jaar van.

  Beantwoorden
  • Knap dat je het wandelen al zo lang doet, Mauraq!

   Probeer de geldzaken op te delen in behapbare en concrete stappen. Zo krijg je een checklist, die je gewoon kunt aflopen. Als je iets wilt weten, mag je het altijd vragen hè.

   Beantwoorden

Plaats een reactie