Een avond disconnected…

Er zijn van die dagen waarop ik thuiskom en denk: nu wil ik niet de rest van de avond ook nog achter beeldschermen zitten. Gisteren was zo’n dag. Daarom trok ik na het avondeten de stekker uit de router. Een gewaagd experiment voor een internetjunk ;).

Ook mobiele data uit

Met de mobiele netwerken van tegenwoordig ben je natuurlijk altijd en overal connected. Daarom is het niet genoeg om WiFi uit te zetten, je moet ook bij de instellingen van je telefoon ‘mobiele data’ uitzetten. Handig, want zo ben je ICE (In Case of Emergency) nog wel telefonisch en per sms bereikbaar.

En toen?

Vanaf het moment dat internet uitstond voelde ik me gelijk “vrij”. Moeilijk uit te leggen, ik denk dat je het pas snapt zodra je zelf ook de stap neemt om internet uit te schakelen. In ieder geval voelde het niet meer alsof ik klaar moest staan om direct op mensen te reageren. En het interesseerde me ook even geen bal wat iedereen op Facebook zette. Ik wist dat ik de ochtend erna in één keer bij kon zijn.

Rust

Ik heb het idee dat ik echt tot rust ben gekomen. Er zat voor mijn gevoel zoveel meer tijd in een avond, omdat ik niet als een zombie aan het surfen was. In plaats daarvan heb ik opgeruimd, thee gedronken en naar buiten gekeken :). Ook ging ik eerder naar bed. Bizar hoe vaak je toch nog op een device wil kijken, terwijl je weet dat internet uitstaat.

Voor herhaling vatbaar?

Ja! De disconnected actie is voor herhaling vatbaar. Ik denk dat ik vanaf nu sowieso 2 avonden per week de stekker uit internet wil trekken. Raad ik het jou aan? Ja.

Merk je weleens dat je eigenlijk alleen maar met je computer, iPad, iPhone of TV bezig bent? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Misschien vind je dit ook interessant:

3 gedachten over “Een avond disconnected…”

Plaats een reactie