3 misverstanden over Sim Only

Twijfel je om over te stappen naar een Sim Only abonnement? ‘Kan ik mijn huidige telefoon blijven gebruiken? En kan ik dan mijn eigen telefoonnummer behouden?’ Voor veel mensen bestaat hierover onduidelijkheid. Daarom drie misverstanden over Sim Only. Wie weet zit de reden van jouw twijfel hier wel tussen en bespaar je binnenkort een hoop geld :).

Misverstand 1: Ik raak mijn nummer kwijt als ik overstap

Onjuist, je kunt altijd je telefoonnummer meenemen naar een nieuwe provider! Dit is gratis en het mooie is: de providers regelen dit voor je. Bij het afsluiten van een Sim Only abonnement hoef je dan alleen maar nummerbehoud aan te vragen. Je nieuwe provider laat je weten op welke dag en hoe laat jouw nummer wordt overgezet. Op die dag verwissel je -zodra het bereik wegvalt- jouw simkaart en klaar is Kees.

Misverstand 2: Met Sim Only moet ik een andere telefoon kopen

Gelukkig is dat ook niet waar. Vroeger kwam dat nog weleens voor: telefoons die je alleen bij één provider kon gebruiken. Dat noem je ook wel een simlock, maar dat komt nu eigenlijk niet meer voor. Heeft jouw telefoon in het uitzonderlijke geval toch een simlock? Zodra jouw abonnementsperiode is afgelopen, is de provider van wie je het toestel gekregen hebt verplicht je telefoon gratis simlockvrij te maken. Je kunt ‘m dan gewoon gebruiken voor een abonnement bij een andere provider.

Misverstand 3: Sim Only is niet voor zakelijk gebruik

Meerdere providers, waaronder Simyo, bieden geen zakelijke abonnementen aan. Maar dat is ook niet nodig. Een particuliere Sim Only aansluiting is namelijk ook zeer geschikt voor zakelijk gebruik. Bij Simyo kun je op de factuur zelfs de naam van je bedrijf laten zetten en zie je duidelijk hoeveel btw je terug kunt vragen.

Is jouw misverstand over Sim Only weggenomen? Je zult merken dat overstappen naar Sim Only heel makkelijk is. Het is in ieder geval weer een goede besparing als je jouw telefoon nog wat langer gebruikt en alleen voor het losse abonnement betaalt.

Dit bericht is deels geschreven in samenwerking met Simyo.

Plaats een reactie