Dit is dus waarom je elke rekening moet checken

Controleer jij vaak de rekeningen die je binnenkrijgt? Dan heb ik het bijvoorbeeld over de rekening voor je telefoon. Ik wel en dat is maar goed ook.

Omdat ik thuis vast internet van Telfort heb, krijg ik korting op mijn mobiele abonnement bij KPN. Alleen die korting is dus waar het de laatste tijd misgaat. Ik heb namelijk al meer dan vier keer de korting niet gekregen. Dat is geen lullig bedrag, we hebben het over €7,50 per keer.

Zou ik niets doorhebben, dan zou ik dus per jaar 90 euro te veel betalen. Dat is voor KPN wel prima natuurlijk! ?(Kunnen ze daar de veiling van de 5G-frequenties van betalen).

Normaal gesproken zou ik ergens weggaan als het administratief een rommeltje is, maar mijn abonnement loopt nog tot begin volgend jaar. En waarom? Omdat ik daarmee een euro per maand kon besparen.

Geen fan van incasso’s van mijn rekening

KPN is het nu weer intern aan het uitzoeken, maar ondertussen wordt er wel alweer te veel geld afgeschreven. Vervelend, vind je niet? Wat wel gezegd moet worden is dat de klantenservice heel vriendelijk is.

Maar die niet-kloppende rekeningen, daardoor ben ik dus niet echt een fan van automatische incasso’s, waarbij bedrijven een graai uit jouw portemonnee kunnen doen.

De tip en actie van de dag: pak jouw contract(en) er eens bij en houd ze naast jouw bankafschriften. Krijg jij wel de korting(en) waar je recht op hebt?

11 gedachten over “Dit is dus waarom je elke rekening moet checken”

 1. Ja ik hoor het vaak van collega’s en vooral bij KPN.
  Velen doe er niks aan omdat ze het teveel moeite vinden voor de paar euro zeggen ze!
  Ik heb het idee dat KPN het expres doet, veel klanten letten toch niet op en anderen vinden het dus teveel moeite.

  Beantwoorden
 2. Ik ben juist een enorme fan van incasso’s. Je kan een incasso namelijk gewoon laten storneren. Je kan daarmee dus het probleem bij het bedrijf neerleggen en niet bij jou.
  Ook foute incasso’s om wat voor reden dan ook kun je laten storneren, bewijslast ligt bij het bedrijf!

  Beantwoorden
   • Mee eens Uitklokken! Neemt niet weg dat je zelf ook goed alle afschrijvingen in de gaten moet houden en af en toe ook eens moet kijken naar je facturen. Ook al heb ik weinig tot geen slechte ervaringen, ik controleer dit soort dingen toch regelmatig.

    Beantwoorden
  • Uiteraard kan je incasso’s storneren. Maar daarmee is het niet opeens hun probleem. Jij bent in gebreke en jij wordt afgesloten. In het ergste geval ben je je nummer kwijt.

   Beantwoorden
   • Tuurlijk heb je gelijk. Het is wel een goede stok achter de deur voor als je al langer een conflict hebt en ze maar niet willen aanpassen. Alleen in uiterste geval zo doen.

    Beantwoorden
 3. Ik heb net een incasso afgegeven voor Freedom-internet. Zo’n nieuw bedrijf zou ik normaal lastig te vertrouwen vinden, maar deze dus niet. De klantenservice zal als vanouds bij het oude xs4all goed zijn. Foutjes worden opgelost, daar heb ik het volste vertrouwen in.En dat is ook precies de reden dat ik Freedom als provider wil.
  Verder check ik rekeningen elke maand…bij bedrijven waar het meer dan eens fout gaat, maak ik zelf het bedrag over.

  Beantwoorden

Plaats een reactie