Dingen waar ik blij van word #7

De dagen worden korter en de temperatuur gaat naar beneden. Redenen genoeg voor mij om extra te focussen op de dingen die er wél zijn. Hier is alweer nummer 7 van dingen waar ik blij van word.

  • 🧹 Van een opgeruimd huis kan ik erg blij worden. Vooral als ik thuiskom. Dit is makkelijk vol te houden door elke dag op een vast moment (bijvoorbeeld voordat je naar je werk gaat of gaat slapen) een rondje door je huis te maken. Ruim dan 10 minuten dingen op of leg spullen terug op hun plek. Als je na het luchten van je bed je bed opmaakt, is het elke avond een feestje om naar bed te gaan.
  • ☕️Niets fijner dan rustig de dag opstarten in bed. Ik vind het heerlijk om met een kop koffie terug in bed te kruipen. In het Westland, waar ik vandaan kom, is het normaal om vroeg op te staan en hard te werken. Fijn om dit af en toe los te laten en lekker rustig wakker te worden.
  • 🍴 Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Op dagen dat ik thuis ben haal ik vaak verse broodjes bij de supermarkt. Lekker om thuis op te eten met kaas, humus en wat sla en een soepje.
  • 🎹 Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Niet alleen het luisteren ernaar maakt mij blij. Ook van pianospelen en zingen laad ik mijn batterij op. Net als met opruimen hoeft dat maar 10 minuten per dag te zijn om al een verschil te maken.
  • 📚 Het liefste lees ik boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nu bezig met stoïcisme, een filosofische stroming uit het oude Griekenland. De belangrijkste les hierbij: voel je niet slecht over zaken die je niet kan veranderen. Soms is het heel simpel: het is wat het is.
  • 🙆‍♂️ Alleen zijn is niet mijn favoriete hobby. Ik geniet ervan om tijd door te brengen met gezellige mensen.

Herken jij jezelf hierin? Of word jij blij van andere dingen?

Foto: Sarah Ball, Unsplash

6 gedachten over “Dingen waar ik blij van word #7”

  1. Ik heb recent het avondwandelingetje opgepakt! In de lockdown van vorige winter probeerde ik dat vaak te doen, maar na de lockdown en vooral in de zomer gebeurde dat zelden tot nooit. Nu weer helemaal terug en ik hoop dat ik het vast kan houden, want daar haal ik toch wel geluk/rust vandaan!

    Beantwoorden

Plaats een reactie