Dingen waar ik blij van word #6

Jaja, de lastige tijden houden wat langer aan dan gedacht. Ook ik heb het niet altijd makkelijk, maar het blijft wel belangrijk om te focussen op de dingen die wél kunnen. Daarom hier een lijstje van de dingen waar ik blij van word.

 • ? De ochtendwandeling die Tomas en ik vandaag maakten door de vrieskou. Heerlijk! De koude lucht maakt je goed wakker en de omgeving ziet er door de kou weer heel anders uit. We werden zelfs wakker met ijskristallen op het raam.
 • ✂️ Mijn nieuwe scheerapparaat dat vandaag bezorgd wordt. Nu maar hopen dat hij net zo goed is als de recensies beloven.
 • ? Onze auto die we kochten van mijn schoonouders. Man, wat rijdt hij fijn! Ons vorige autootje uit 2002 is in goede handen bij een vriendin. Alleen het parkeren is nog even wennen! ?
 • ?Voice-overs inspreken met mijn fijne microfoon.
 • ☕️ Een kopje koffie to go dat je kunt halen bij de plaatselijke horeca. Eigenlijk mag ik dat nog best wat vaker doen.
 • ?? Dat we in een land leven waar er goed voor ons gezorgd wordt én de overheid de middelen daar voor heeft.
 • ? Dat er ondanks mijn blogstilte toch dagelijks bezoekers mijn website weten te vinden.
 • ? De extra aflossing die we dit jaar op onze hypotheek konden doen.
 • ? Lekker eten en drinken. Van twee vriendinnen kreeg ik een brownie door de brievenbus. Omnomnom!
 • ? Boeken lezen. Heerlijk om even in een andere wereld te zijn. Vind je niet?
 • ? Dagelijks pianospelen. Ook al is het maar 5 minuten per dag, het geeft me een goed gevoel. En ik merk dat het toch elke dag weer beter gaat.

Herken je iets uit dit lijstje? Waar word jij (nog) blij van? ? Leuk als je het deelt in de reacties!

De vorige: Dingen waar ik blij van word #5.

Foto door Erin Mckenna en Unsplash

14 gedachten over “Dingen waar ik blij van word #6”

 1. Ja ik herken een aantal dingen van je lijstje
  Wandelen met de hond heerlijk
  Soms even weg een autoritje met mijn man
  Mijn vriendinnen die ik heel soms zie
  De knoppen in de struiken en de bomen
  De vogels die fluiten en speciaal het roodborstje
  Een land waar nog e.e.a. geregeld is
  Mijn partner die ik alleen maar nog meer ben gaan waarderen
  Mijn werk ik de zorg
  De boeken om lekker te lezen
  En blogs die schrijven waar ze blij van worden
  De kleine wereld die ook heel groot is
  Een warm bad met speciale zeep
  Eigenlijk best veel…..

  Beantwoorden
 2. Wat fijn allemaal! Lezen vind ik ook heel fijn, en ik heb dit weekend HEEL erg genoten van al het lekkers dat ik heb gemaakt (en de friet die we hebben afgehaald).

  Beantwoorden
 3. Hoi ?‍♀️ Tom , herken zeker een paar dingen mijn dagelijkse wandelingen door de prachtige natuur ,wat is Nederland toch prachtig .
  De vogels die ons aandoen , een kopje koffie ☕️ met vriendin of buurvrouw .
  Een serie volgen samen met Frank , lekker koken ?. En vooral genieten van wat wel kan , we moeten nog even volhouden . Liefs CAR.

  Beantwoorden
 4. Hoi Tom,kweken en voorplanten in de brede vensterbank van onze keuken voor onze moestuin van 100 m2 met kas en fruitkooi in het voorjaar.Van hot naar her naar supermarkten 3 per week fietsen om te besparen op de boodschappen,met minder dan 20 procent besparing op de kassabon neem ik geen genoegen. Oud brood plaatsen in onze tuin en de vogels tellen die erop af komen, oud brood plaatsen op de stoep bij de voordeur en de eenden tellen die er gulzig op afkomen,voor de variatie.?Elke doordeweekse dag koken voor de vrouw, puberzoon en puberdochter als een leuke pauze voor het handelen van 15.30 tot 22.00 op beurzen in de VS.Weekenden wat tv uitzendingen terugkijken, tijdschriften en weekendkrant doornemen,blogs lezen van diverse mensen,veel research naar beleggingsmogelijkheden doen (vs aandelen/ etf’s, P2P leningen en zoektocht naar 2e woning voor verhuur) dat afwisselen met een wandeling,fietstocht of autorit met mijn gezin.

  Beantwoorden
 5. Hoi Tom, via Triodos Bank op deze blogs terechtgekomen en hoezo blij worden.. Hier word ik blij van. Wij wonen sinds 3 jaar in Frankrijk, tot groot genoegen, in een ”arme’, dus rustige en weidse boerenstreek. Met hond en sinds 3 dagen 2 poezen. Geld is altijd een wat lastig onderwerp voor me geweest maar wie weet, dankzij nou blogs, krijg ik er verbinding mee!

  Beantwoorden
 6. Hallo Tom (en allen)! Mooi de positieve dingen hier terug te lezen. Ik volg jouw blog al een tijd (2+ jaren) en krijg plezier hiervan. Een steun in de rug deze blog, voorname vandaag. Wij hebben op mijn werk de laatste twee weken te maken met de helft van ons cliënten op de covid cohort en de helft van ons team ook besmet met de virus. Het is een zware, surreële noodtoestand geweest. Een heftige ervaring voor ons allemaal. Gelukkig zijn nu alle covid testen negatief van de rest van het team en de cliënten die over waren ook. Langzaam maar zeker zouden de rest van het team en cliënten terugkomen. Het is een uitdaging geweest voor mij (en alle ons in ons team) doorheen te komen en positief te blijven en/ of dat gevoel terug te vinden. Het lezen van de reacties hier helpt daarin. Mijn man en ik zitten plannen te maken ons appartement met veel winst te kopen. Dan zouden wij een nieuwe huis op een vakantiepark kopen ieder met daarna geen hypotheek meer of een kleine met de mogelijkheid op een 63-64 jaar oud leeftijd met werk te kunnen stoppen. DAT is luxe en daar ben ik HEEL bewust dankbaar van. OOK dat in alle ellende op mijn werk en 5 corona tests later ben ik NOG negatief gebleven en mijn man ook. In de midden van crisis is het moeilijk de bos door de bomen te zien … maar hij IS er! ;-) … hou vol iedereen hier en hou het dagelijkse leven zo simpel mogelijk om de kern dingen te waarderen.

  Warme groet,
  David

  Beantwoorden
  • Dank voor je aardige woorden, David! :) En ook voor het regelmatig reageren. Bloggen is natuurlijk het leukste als je ook iets terughoort van mensen die het lezen. Sterkte met het werk dat je doet! Respect.

   Beantwoorden

Plaats een reactie