Dingen waar ik blij van word #5

Jongens jongens, wat een gedoe allemaal. Gisteren kreeg ik er letterlijk kortsluiting van in mijn hoofd. De hele middag lag ik op bed met migraine. (Dat is dus niet alleen wat hoofdpijn. Het voelt alsof er iemand met een mes in je hoofd steekt, ik kan bijna niet meer focussen op wat ik zie en… Oké, ik zal je verdere details besparen). Met de ellende en onrust die er in de wereld is, toch maar weer even een paar dingen waar ik blij van word!

Gedichtjes voor mensen die het nodig hebben ✍?

Nu we allemaal thuis zitten, zijn De Schone Schrijvers een gedichtenservice gestart. Bijna al hun opdrachten zijn geannuleerd, maar hun talent laten ze liever niet onbenut. Daarom kun je gratis een gedicht aanvragen. Voor jezelf of voor iemand anders die wel wat steun kan gebruiken.

Online koffie met collega’s ☕️

Het voelt best wel vreemd om in deze tijd waarin we thuis opgesloten zitten toch te moeten werken. Mijn concentratie daarvoor fluctueert dan ook van dag tot dag. En ik mis mijn collega’s! Boehoehoe. Daar hebben we iets leuks op bedacht. We beginnen elke dag met koffie via het vergaderprogramma ZOOM. Kunnen we even de dag beginnen en over koetjes en kalfjes praten ?. Zulke gesprekken ga ik nu toch steeds meer waarderen.

Meubels van kleine makers ?

Vriend Chiel is in deze lastige tijd een webshop gestart waar kleine meubelmakers hun producten kunnen aanbieden. Nadat je als klant besteld hebt, gaan ze met je product aan de slag en krijg je het geleverd binnen een aantal weken. Ik vind het stoer als iemand in deze tijd nog gaat opboksen tegen de grote webwinkels!

Offline zijn ??‍♂️

De afgelopen dagen heb ik me veel te veel laten ophitsen door elk ditje en datje. Voor de media zijn dit natuurlijk gouden tijden. Bijna overal zie je wel een liveblog met de laatste Corona-updates. Ik merk dat ik graag op de hoogte ben van het laatste nieuws, maar dat het me allemaal wel een beetje teveel is. Daarom zet ik nu regelmatig op mijn telefoon mijn WiFi en mobiele internet uit. Zo kan ik nog wel bellen, maar ben ik minder grote delen van de dag bezig met appen en het nieuws checken. Fijn dat die functie er is!

Vogels ?

Gelukkig mogen we in Nederland op dit moment nog naar buiten toe. Even lekker een stuk wandelen of hardlopen… Ook als ik het raam of de balkondeur open, hoor ik vogeltjes fluiten. De vogels gaan gewoon door. Ook weer iets om heel blij van te worden.

Hoe gaat het met jou? Word jij nog ergens blij van deze dagen? Houd moed! Samen komen we deze lastige tijd door.

Eerdere blogs:

9 gedachten over “Dingen waar ik blij van word #5”

 1. Ja de media kun je nu maar beter even niet op de voet volgen, gewoon 1x per dag even een update.
  Je kan er zelf maar weinig aan veranderen dan je aan de regels houden, geen fysiek contact als het niet echt noodzakelijk is en 2 meter afstand houden.
  Verder wordt ik ook blij van de natuur. Hier op ons balkon komen ook de vogels en daar genieten we van.
  En leuke natuurfilms kijken.
  Hou vol, let een beetje op elkaar, samen komen we erdoor!

  Beantwoorden
 2. Hoi Tom,

  Ja het wordt ook allemaal wel wat veel. Goed idee om af en toe alles even uit te zetten wat informatie betreft het gaat maar over één ding.

  Groetjes en blijf genieten de lente komt er aan……yeeeeeeeh

  Beantwoorden
 3. Hoi Tom,
  Waar ik blij van word is een korte wandeling in de wijk, genieten van het ontluikende voorjaar, de kleuren in onze omgeving en het Park, fotograferen van de mooie kleuren en contact houden met familie, vrienden en buren.
  En wat een goed idee was het om met onze flatgenoten “balkonkoffie” te houden. Dat moeten we blijven doen.

  Mijn fysiotherapie kan nu even niet, maar ik gebruik wel dagelijks mijn hometrainer.

  Beantwoorden
  • De balkonkoffie was inderdaad gezellig! Alleen jammer dat we elkaar niet goed konden zien ;-). Volgende keer maar met beeldbellen erbij dan. Goed bezig, op je hometrainer!

   Beantwoorden
 4. Sterkte Tom. Ik heb medeleiding want ik zit nu sinds zaterdag met een flinke tandontsteking en 3 x naar de tandarts. Wanhoop van de pijn. In ieder geval, mooi jouw inzet in betrokkenheid hier voor je volgers in deze blog!? dank en hoop dat de hoofdpijn voorbij is!?

  Beantwoorden

Plaats een reactie