Dingen waar ik blij van word #3

Waar ben ik vandaag dankbaar voor? Ook al klinkt het wat zweverig, het helpt mij om met een positieve mindset door het leven te gaan. In dit blog deel ik een aantal dingen met je waar ik blij van word.

Financiën en persoonlijke ontwikkeling

Goh, wat een verrassing. Niet? Haha. Dit zijn natuurlijk ook de focusonderwerpen van mijn blog. Het maakt me blij dat ik meer ben gaan bloggen over financiële vrijheid en geluk. Ik hoef namelijk niet zo erg mijn best te doen om nieuwe blogs te verzinnen en het schrijven ervan voelt ook niet als werk. Het voelt super gaaf om het praten over geld makkelijker te maken.

Lekker bewegen

Inmiddels ben ik er na 300 pogingen achter dat ik hardlopen niet heel lang volhoud. Ook 10 kilometer door de drukte en opgefoktheid naar werk fietsen maakt me niet heel blij. Wat wel? Wandelen. Heerlijk om buiten te doen in de natuur, maar ook heel fijn door de stad. Rustig kijken naar wat er allemaal om je heen gebeurt. Door een aantal haltes eerder uit te stappen of later in te stappen, kun je ook wat meer meters maken.

Kopje koffie

Elke ochtend word ik heel blij wakker door het lekkere bakje koffie dat Tomas me brengt. Nu ik het zo opschrijf, lijk ik wel een prinses! Ook mezelf na een prestatie op een lekker bakkie pleur trakteren maakt me blij. Máár, liever geen instant koffie.

Jullie reacties

Ik vind het zo tof om te lezen wat jouw blik als bezoeker op bepaalde onderwerpen is. Elke bezoeker en elke reactie geeft me een blij en dankbaar gevoel en geeft me weer een stoot energie om door te gaan en iets nieuws te schrijven. Dank je wel! Ik zal m’n best blijven doen om op alle reacties te antwoorden.

Hoe ik me voel

Vergeleken met ruim een half jaar geleden voel ik me nu al zoveel beter. Het is ongelofelijk hoe je kan groeien en beter naar jezelf kan leren luisteren, zodat je erachter komt wat goed voor je is. Het wandelen en afvallen (inmiddels 5 kilo) hebben hier waarschijnlijk ook aan bijgedragen.

Waar word jij blij van? Doe je dat vaak genoeg? Ik ben benieuwd!

Lees hier de eerdere edities:

Dingen waar ik blij van word #1

Dingen waar ik blij van word #2

13 gedachten over “Dingen waar ik blij van word #3”

 1. Dingen waar ik blij van word:
  Mijn hondje, Kaiser – hij is bijna tien en mee terug verhuisd vanuit de VS
  Koffie!
  Mijn baan, ik werk al heel lang als verpleegkundige en vind dat nog altijd het allerleukste werk ooit.
  Ik heb een woning die fijn is en ben bijna hypotheek vrij.
  En ik ben gezond. Dat maakt alle andere dingen fijn.

  Beantwoorden
  • Dat klinkt mooi, bedankt voor het delen. Gezond zijn (ook al lijkt dat heel normaal) is inderdaad ook iets om vaker bij stil te staan :)

   Beantwoorden
 2. Koffie, in elk geval dat eerste bakje smorgens.
  Wandelen, waar ik vroeger nog uitgelachen werd, komt men nu om het lenen van mijn wandelboekjes en tips vragen.
  Mijn tuintje,deels sier, deels eetbaar. Gisteren blij verrast door een buur die de stenen rand van kasseien van mijn paadje afmaakte.

  Beantwoorden
 3. Mooi lijstje!
  Zelf word ik blij van een mooie dag, waar ik optimaal heb kunnen genieten van mijn gezin.
  Een goede gezondheid.
  En elke stapje dat ik zet, waardoor ik dichter bij het bereiken van mijn doelen kom.

  Beantwoorden
 4. Wat goed dat je iets hebt gevonden wat betreft bewegen dat wel werkt. Dat is de kunst heb ik altijd het idee. Anders is het net alsof je een vierkant blokje in een ronde vorm probeert te duwen. Dat wordt lastig : )

  Zelf heb ik een bloedhekel aan sport, maar hardlopen lukt mij dan weer wel. Elke ochtend al 18 jaar inmiddels. Met een playlist met country liedjes : )

  Beantwoorden
 5. IJs met slagroom. Een bruine boterham met pindakaas. Mijn man. Mijn man wanneer hij de boodschappen heeft opgehaald bij het pick-up point. Mijn man, zo goed als altijd en iedere dag! Mijn fiets, want daarmee kan ik lekker de hort op en buiten zijn!

  Beantwoorden
  • Klinkt fijn allemaal, Stella! :) Boodschappen bestellen doe ik ook weleens inderdaad. Kan een heel bevrijdend gevoel geven als de voorraadkasten weer vol staan.

   Beantwoorden
 6. Koffie ( net na lang wikken en wegen een nieuw apparaat gekocht), voldoende kleding waar ik blij van wordt, croissant op bed. Merken dat ik steeds minder uitgeef en wat ik koop een bewuste keuze is, de lach van mijn kinderen, iets zelf repareren.

  Beantwoorden

Plaats een reactie