Had jij een aantal jaar geleden gedacht dat we nog brieven zouden sturen? Ik niet. En omdat ik het zo weinig doe heb ik vrijwel nooit een postzegel in huis. Bloedirritant als ik dan een brief moet sturen, maar het velletje zegels leeg is. Gelukkig is die ergernis voorbij: dankzij de innovatieve app van PostNL koop je een online postzegel via je smartphone.

PostNL, innovatief?

Nu hoor ik je denken: PostNL en innovatief? Right. Jazeker! Via hun app kun je jouw pakketten traceren, maar dus ook frankering voor je brief of pakket kopen. Omdat je de code met pen op de envelop of doos schrijft, heb je geen printer nodig.

Postzegelkopen-PostNL-app-iPhoneMakkelijk kiezen

Om snel te weten welke prijs postzegel je moet kopen, helpt PostNL je een handje door het gewicht in combinatie met het aantal vellen A4 te vermelden. Zo hoef je niet meer op zoek naar een keukenweegschaal ;-). Verstuur je maximaal 2 vellen A4, dan koop je een postzegel van € 0,73. De postzegel betaal je via iDeal. Direct na de betaling verschijnt de code al in de app.

Code vervangt postzegel

Om de online gekochte postzegel direct te kunnen gebruiken, levert PostNL je een code van 9 cijfers en letters. Deze schrijf je in drie rijen van drie op de plaats van de postzegel. Er is wel een klein nadeel, de code is slechts 5 dagen geldig, dus je moet de zegel wel op tijd gebruiken.

Brievenbus

Code genoteerd? Hup, dan kun je nu naar de brievenbus. Daar is helaas nog geen app voor… De app is verkrijg voor Android en iOS.

Beeld in header: PostNL