De vloek van de gescheurde spijkerbroek

Na een lange dag plofte ik neer op de poef in onze woonkamer. Kggggg. Mijn spijkerbroek vond het wel welletjes. Ineens was de kleur van mijn boxershort geen geheim meer. Weer was er een mooie spijkerbroek naar de haaien… Mijn favoriete spijkerbroek nog wel!

Is dit het leed van de fietser? Is dit nu de beloning voor mijn sportieve gedrag? ;-) Blijkbaar wel. Na wat rondvraag blijkt dat er meer fietsers last hebben van scheurende spijkerbroeken. Bij sommigen gaan spijkerbroeken zelfs al binnen een jaar kapot.

Duurzaam

Maar nu komt het, dat wordt wel een duur grapje zo. Zeker omdat ik me de afgelopen jaren op duurzame spijkerbroeken van Kuyichi richt. Die kosten zo’n 100 tot 120 euro per stuk, maar daarbij zijn ze wel duurzaam geproduceerd. Dat geeft in ieder geval al een goed gevoel, dat het gemaakt is van biologisch katoen, in goede arbeidsomstandigheden en met oog voor het milieu. De andere kant van duurzaam, dat een product ook lang meegaat, gaat hier helaas niet op…

De rode winkel

Dus ging ik maar weer op broekenjacht in Utrecht. Zelfde merk, zelfde model, met wat andere variaties. En daar gaan we. Mijn oude broek had ik mee, zodat hij gerecycled kon worden. Door de Rode Winkel werd ik erop gewezen dat ze voor 18 euro mijn broek konden repareren en verstevigen. Qua duurzaamheid (en portemonnee :-)) is dat toch het proberen waard. Inmiddels heb ik mijn broek terug. Het gat is mooi gerepareerd, het voelt alleen nog wel alsof ik een wielrenbroek draag. Ik ga er vanuit dat het de komende dagen nog wat soepeler wordt.

Nee, dank je

Maar Tom, je kan toch ook in sportkleding fietsen en op je bestemming pas je spijkerbroek aantrekken? Tja, dat vind ik dan weer te veel gedoe. Niet echt iets waar ik warm van word ;-).

Wat vind jij van duurzame kleding? Ik ben benieuwd.

4 gedachten over “De vloek van de gescheurde spijkerbroek”

  1. Bij mijn speurtocht naar duurzaam en onverslijtbaar kwam ik uit op Fjallraven. Hun broeken heb ik nog niet stuk kunnen krijgen. En ze hebben een extra zak waar mijn iPhone in past. Maar ja, het is geen kleding voor de modebewuste man. Meer iets voor een Scandinavische kluizenaar.

    Beantwoorden
  2. Ahh dat is zuur van je broek! Maar hopelijk gaat ie nu weer een tijdje mee. Ik fiets minder en daardoor kan ik jaren met mijn broeken doen (oneerlijk, I know). Erg goed dat je duurzame broeken koopt, dat is ook mijn doel voor mijn volgende spijkerbroek aankoop.

    Beantwoorden

Plaats een reactie