De grote Greet update 🐈

Dank voor jullie leuke reacties en interesse in Greet. Elke dag vraagt er wel iemand: hoe gaat het met Greet? Tijd voor een update.

Van een halve kilo naar…

Inmiddels is de kleine poes niet zo klein meer… Ze is nu 11 weken bij ons en is bijna 19 weken oud. Elke maandag zijn we met haar op de weegschaal gaan staan. Want we waren wel heel benieuwd naar het verloop van haar gewicht. Dat heb ik bijgehouden in een tabel, die je hieronder ziet.

Toen poes Greet net bij ons was, woog ze een halve kilo. Nu is dat uitgegroeid tot 2,5 kilo! Het is echt wel heel erg leuk en bijzonder om een kitten te zien transformeren naar een steeds grotere poes.

Leeftijd (weken)DatumGewicht (kg)
829-050,5
905-060,9
1012-061,15
1119-061,2
1226-061,3
1303-071,65
1410-071,8
1517-072,0
1624-072,1
1731-072,3
1807-082,1
1914-082,5

Eigenwijs

Greet is eigenwijs en kan ook lekker zelfstandig spelen. Ik wist helemaal niet dat het kon, maar ze wast ook weleens ons haar. Cute!

We kochten een mooie katteniglo van vilt, waar ze eerst niet in zat. Ze zat liever in een doos. 😂Na de iglo een tijdje uit het zicht te hebben gelaten, kreeg ze nu ineens wel interesse. Ze kruipt er nu regelmatig in, waarbij er alleen een kopje uitsteekt. Net een schildpad! 🐢

Telefoon vol foto’s 

Ik kon het best wel irritant vinden hoeveel ouders opschepten over hun kinderen. En hoe vaak ze foto’s of filmpjes delen. Maar, daar moet ik nu helaas op terugkomen… Je ziet nu dat Greet toch ook een soort kind van ons is… Onze telefoons staan vol foto’s van haar en we kunnen het niet laten om regelmatig een foto of video te delen.

Geen vakantie

We zijn sinds Greet bij ons is geen weekendjes meer weggeweest en ook een vakantie is nog niet gepland. Een aantal vrienden heeft wel al aangeboden op te willen passen (lief!!), maar dat doen we zodra ze wat ouder is. Het voelt nu te snel om haar lang zonder ons te laten. Komt later wel weer.

Netjes houden

Hoe houden we de boel netjes? Mevrouw heeft een eigen bakje waar haar speelgoed in zit. Af en toe lopen we even door het huis en doen alle speeltjes terug in de bak. Ze pakt daar later zelf de speeltjes weer uit waar ze mee wil spelen.

Ook zuigen we een aantal keer per dag rondom de kattenbak. Daar zitten fijne houtkorrels in. Zodra we een klont zien, scheppen we deze er weer uit. Ik vind het best wel vies als het naar kat ruikt als je ergens binnenkomt. Dat is hier gelukkig niet het geval! Katten zijn schone dieren, dus hun toilet houden we ook lekker schoon. 🧹

De volgende stap

Mevrouw groeit hard. De volgende serieuze stap is dat we met haar naar de dierenarts gaan, als ze 6 maanden oud is. Ze wordt daar dan ‘geholpen’. Ik zou het onwijs leuk vinden om kittens te krijgen, maar er zijn al genoeg poezen en katten op de wereld. Een beetje cru is wel dat we er na het maken van de afspraak achterkwamen dat de ingreep op dierendag gepland is. 😫 Gelukkig weet zij dat zelf niet. En is het voor haar eigen bestwil…

Wij vinden het echt onwijs gezellig en fijn dat Greet bij ons is. Op naar een gezellig en gezond leven voor en met haar! Als je nog eens wil kijken naar hoe klein Greet eerst was, kun je hier kijken.

 

4 gedachten over “De grote Greet update 🐈”

Plaats een reactie