Mijn eigen eerste podcast!

Wow! Ik kan het bijna niet geloven. Mijn eerste podcast staat live. Die eerste moet natuurlijk wel pérféct zijn. Ahum… Ik heb inmiddels geleerd dat als je iets spannend vindt, je gewoon moet beginnen. Stappen maken en daarvan leren. En zo geschiedde.

Met een podcast maken liep ik al een langere tijd in mijn hoofd. Omdat mensen zeggen dat ik zo’n fijne stem heb om naar te luisteren. En omdat het me leuk leek om de blogs die ik schrijf in te spreken, zodat mensen die geen tijd hebben of slecht zien er óók iets mee kunnen.

Maar deze podcast is er nu ook omdat ik het zelf zo fijn vind om met een goed verhaal in mijn oren te wandelen of lekker het huis op te ruimen. Weer een stukje wijzer worden door alleen te luisteren, dat is toch gaaf?

De eerste is altijd spannend

Best spannend, zo’n eerste. Want waar begin je mee? Hoe maak je een podcast? Na 28 jaar begin ik mezelf steeds beter te leren kennen en ben ik er ook achter gekomen dat ik de lat bij mezelf vaak wat hoog leg. Dus zo’n eerste podcast moet natuurlijk ook wel heel goed zijn. En de eerste 10 afleveringen moeten al gepland zijn.

Ahum. Ik heb inmiddels geleerd dat ik gewoon moet beginnen. Stappen maken. Doen!

Let’s do it!

Op deze donkere en koude winterdag heb ik dus mijn microfoon maar gewoon eens aangesloten. Ik ging op zoek naar een energiek muziekje en nam de intro op. Tada. Daar is de eerste podcast. Niet perfect, maar dat komt vanzelf.

Waar gaan we het in deze podcasts over hebben? Over geld en over duurzaam leven. Als je meer wilt weten, moet je luisteren :-).

Andere afleveringen

Inmiddels is aflevering #2 ook online. Die luister je hier.

8 gedachten over “Mijn eigen eerste podcast!”

 1. Lieve Tom

  Geweldig!!!
  Je hebt inderdaad een heel fijne stem om naar te luisteren!
  Ik ben supertrots op wat je nu hebt neergezet!
  En met mij denk ik vele anderen! Je bent en blijft een toppertje en een oud leerling met een speciaal plekje in mijn hart
  Ga vooral zo door!
  Warme groet van je “oude juf” Dorith

  Beantwoorden

Plaats een reactie