De eerste jaarlijkse rekening, grrrr

De eerste jaarrekening is alweer gearriveerd. Zuiveringsheffing en watersysteemheffing van Waternet. Is dat hun manier om mij een gelukkig nieuwjaar te wensen? Ik ben blij dat ik het kan betalen en we zulke goede voorzieningen in Nederland hebben, maar een rekening van 265 euro blijft niet leuk om te ontvangen.

8,34%

Gelukkig zorgde deze rekening er niet voor dat ik een maand op water en brood moest leven. Op aanraden van vriendin Monica telde ik namelijk alle jaarlijkse lasten bij elkaar op en berekende wat ze me jaarlijkse kosten. Zo legde ik in 2016 elke maand 1/12e van dit bedrag opzij in een apart potje. Ik wist van tevoren al dat de rekening van Waternet zou komen. Ook ligt de zwaarte zo verspreid over 12 maanden. Dus heb ik de rekening direct maar betaald…

En dan nu maar wachten op de volgende envelop van de Gemeente Amsterdam.

Meer geld, minder stress

Sjoukje van Meer geld minder stress schreef een blog met originele bespaartips. Daar vind je ook mijn tip terug over goedkoper reizen met de trein. Als blogger vind ik het een hele eer als mensen naar me linken. Breng gerust een bezoekje aan haar website.

Meer geldtips

Wil je meer geldtips lezen? Lees dan ook deze blogs die ik eerder schreef.

1 Reactie

  1. En ik vind het dan weer heel leuk dat jij weer naar mij verwijst! Bedankt! :-)

1 Pingback

  1. Pingback: Dag 2017 - Tips van Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Tips van Tom

Thema door Anders NorénOmhoog ↑

Lees meer:
Vind een boerderijwinkel in de buurt
Zo maak je een disclaimer in 4 stappen
Zonder reclame internetten op telefoon en tablet
Sluiten