De eenzame blogger

Er was eens een eenzame blogger. Haha, nee hoor, dat is niet de strekking van dit verhaal. Wel vraag ik me weleens af, voordat ik na het schrijven op de knop “publiceren” klik, zit iemand wel op dit verhaal te wachten? 

De bezoekers groeien, maar hoeveel is genoeg?

Iedere bezoeker die mijn tip leest is er één. En daar ben ik blij mee. Als ik één iemand een stukje verder heb geholpen dan is dat toch al mooi? Of als iemand de moeite heeft genomen om mijn site te bezoeken? Toch mag je jezelf met 2.000 unieke bezoekers per maand nog geen grote blog noemen. En (u kent ‘m al) in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het blijft dus altijd spannend of nieuwe berichten die ik plaats wel gelezen gaan worden. Nu plaats ik twee keer per week, gaat het lukken om daar drie keer per week van te maken? En dan de kracht wel vast te houden?

Een aantal maanden geleden heb ik als experiment wat advertenties op Facebook gezet, maar ik heb besloten dat ik dat niet meer ga doen. Blogs blijven schrijven is nu het belangrijkste en dan komen de bezoekers vanzelf, ook steeds meer via zoekmachines (Google bedankt!). Het is nu vooral een kwestie van doorgaan. Daar kan jij trouwens ook een handje bij helpen. Door mijn berichten te liken, te delen of een reactie achter te laten.

Verder helpen?

Ja, daar heb je dus eigenlijk al mijn strijdpunt te pakken. Want “tips” en iemand “verder helpen” klinkt wel heel serieus. Een beetje betweterig zelfs misschien? Mijn blog probeer ik daarom wat luchtiger te maken door ook meer persoonlijke informatie te delen, niet alleen maar de tips. Eng af en toe, maar aan de statistieken te zien houden bezoekers er wel van. En ik vind het stiekem ook best leuk.

Persoonlijk contact

Vorige week heb ik de abonnees op mijn nieuwsbrief een mail gestuurd. Ik was namelijk heel benieuwd wat zij van het aantal geplaatste berichten vinden. Dat was bijzonder, want ik kreeg meer dan 30 mails terug, die ik ook persoonlijk heb beantwoord. En dan is ook gelijk weer duidelijk waar je het voor doet. Er kwam uit dat sommige mensen toch liever één keer per week een mail ontvangen (in plaats van dagelijks bij een nieuwe tip). Dus ik heb nu twee aparte lijsten aangemaakt en de mensen die het wilden overgezet naar de zondagsmail. Wil je nu ook één keer per week een mail ontvangen als een nieuw bericht klaarstaat? Schrijf je dan in. Als je meerdere keren per week de alert wilt ontvangen, laat het me weten. Dan zet ik je handmatig over op de andere maillijst.

Wat bloggen mij oplevert

Maar het bloggen levert me ook wat op. Ik maak schrijfkilometers en dat is goed, omdat je zo in vorm blijft. Een collega vroeg me vorige week of ik iets met mijn blog verdien. Nee, dat is niet direct zo. Maar ik zet mezelf ook met mijn blog op de kaart. Ik krijg via mijn blogs namelijk ook opdrachten om teksten te redigeren, te helpen nieuwsbrieven te sturen en websites te maken/onderhouden. De uitdaging zit hem nu in hoe ik dit allemaal doe in de beschikbare uren. Maar zeg nou zelf, dat is toch vooral een lúxeprobleem?

Hoe kijk jij hier tegenaan? Het is nu tijd om op de befaamde knop te drukken. Daar zit ik weer, met samengeknepen billen…

Beeld: Stocksnap

1 gedachte over “De eenzame blogger”

Plaats een reactie