Elke avond opschrijven waarvoor ik dankbaar ben

‘Waar ben jij vandaag dankbaar voor?’ Het is een bekende vraag om je beter te voelen. Vanaf vandaag ga ik het experiment aan en schrijf ik elke avond 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben.

En zojuist ben ik er alvast mee begonnen. Het is eigenlijk een vervolg op de blogs die ik eerder schreef over dingen waar ik blij van word. Je schrijft elke avond 3 dingen op waar je dankbaar voor bent en ook waarom dat zo is.

De foto bij dit blog maakte ik vandaag trouwens bij ons in het park. De herfst kan ook mooi zijn! Bomen ontdoen zichzelf van hun ballast om de moeilijkere tijden door te komen. Zullen wij dat dan ook maar doen? ?

Ik ben benieuwd naar of het me gaat helpen. Er is zelfs een Dankboek voor een gelukkig leven dat je kan bestellen en dagelijks kan invullen.

Voorlopig doe ik het lekker simpel op een A4’tje :) Doe je mee?

8 gedachten over “Elke avond opschrijven waarvoor ik dankbaar ben”

 1. Ik heb het een hele poos gedaan. In het begin schreef ik alleen drie dingen op waar ik blij / dankbaar voor was. Later heb ik dat uitgebreid met drie dingen waar ik trots op was / acties die ik goed vond van mezelf (dat zijn namelijk niet altijd dezelfde dingen – maar die laatste zijn in lastige tijden ook belangrijk).

  Beantwoorden
 2. DIT lijkt me een GOED idee! Wat heeft mij geholpen om stil genoeg van binnen te worden ZODAT ik meer bewust daarvan kan zijn is van alle social media uit te stappen. Ipv meteen op mijn iPhone te zitten wanneer ik opsta, ga ik rustig op mijn balkon zitten en kijk uit naar het begin van de dag rond me heen.
  SUCCES allen!!
  David ;-)

  Beantwoorden
 3. Ja, ik doe dit al jaren zo fijn! Niet altijd opschrijven maar gewoon wel even bedenken wat de fijnste dingen van de dag zijn. Juist in deze gekke tijd nog belangrijker. Ben benieuwd hoe het jou bevalt.

  Beantwoorden
 4. Ik ben er sinds een paar weken geleden mee bezig. Heb het geïntensiveerd na het zien van een insta filmpje van Jay Shetty over T.I.M.E.. Thankfulness, Inspiration, Meditation, Exercise. ?

  Beantwoorden

Plaats een reactie